Nedtalk Nederland BV

Health Communicator

Bedrijfsnaam Nedtalk Nederland BV
KvK Nummer KVK 59689757
Website www.nedtalk.com
Beschrijving onderneming Softwareontwikkeling voor de zorg en het onderwijs
Naam innovatie Health Communicator
Beschrijving innovatie Health Communicator is een ehealth applicatie die de communicatie tussen patiënt en arts verbetert en, en passant, de administratieve belasting van de arts vermindert. Hierdoor blijft meer tijd over voor een kwaliteitsconsult, of kan het consult volledig digitaal afgehandeld worden onder gelijktijdige registratie in bijvoorbeeld het HIS (Huisartsen Informatie Systeem)
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie 20% van de mensen in Nederland is anderstalig. 11% van de Nederlanders is laaggeletterd. 80% van de Nederlanders bezoekt ieder jaar een arts. Het medisch proces is in principe nog hetzelfde als 50 jaar geleden. Voor anderstaligen en laaggeletterden is de toegankelijkheid van de zorg beperkt. De administratieve belasting voor de hulpverlener groeit per jaar. Health Communicator versnelt het medisch proces en verbetert de anamnese en daarmee de diagnose. Health Communicator verbindt de oude wereld aan de nieuwe wereld: een ehealth applicatie die communiceert met de klassieke registratiesystemen zoals de Hissen. Het is de bedoeling om het systeem wereldwijd uit te rollen. Bij elke taal die wordt toegevoegd wordt het systeem krachtiger en toegankelijker. Onze droom is, dat een blote voetendokter in Afrika hulp ontvangt via Health Communicator uit Nederland. Op dit moment voert een bijvoorbeeld Turkstalige diabetespatient in het Turks zijn anamnese en meetwaarden in. Health Communicator vertaalt deze in het Nederlands. De Nederlandstalige dokter geeft vervolgens in het Turks voorlichting aan zijn patient. Ondertussen wordt het His van de arts automatisch geupdated en voorzien van de juiste communicatiecodes. De patient hoeft minder vaak naar de arts. Hij kan veelal op afstand geholpen worden. Op deze wijze zijn inmiddels veel meer processen geautomatiseerd. Op termijn komen er uit de database van Health Communicator gegevens naar voren die de ontwikkelingen in de zorg een enorme impuls gaan geven, door het ter beschikking komen van een verzameling (anonieme) anamnesegegevens op een schaal die nooit eerder is gezien. De analyse hiervan via big data analysis zal nieuwe samenhangende gegevens zichtbaar maken. Hierdoor komt een individuele benadering van de patient veel dichterbij. Ook de automatische bevraging van expertsystemen zoals "Watson" door Health Communicator wordt mogelijk, door het strikt digitale karakter van de medische anamnese. Het systeem komt binnenkort ook ter beschikking aan specialisten, vroedvrouwen, fysiotherapeuten etc. In het ziekenhuis kan Health Communicator eenvoudig worden omgetoverd in een systeem dat het mogelijk maakt, om een bijvoorbeeld Arabischtalige patiënt te laten communiceren met de verpleegkundige. Het systeem zorgt dan direct voor een fikse verbetering van de logistiek en daarmee van de snelheid waarmee de patient zorg in bed ontvangt.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Health Communicator is origineel in die zin, dat het de eerste applicatie is die zich primair richt op partijen die moeilijk toegang tot de zorg hebben en tegelijkertijd de administratieve belasting van de arts vermindert en de autonomie van de patiënt versterkt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO