Miracle Performance - MijnVoedingsplan.nl

Online voedingsadvies voor sporters.

Zwemmer

Bedrijfsnaam Miracle Performance - MijnVoedingsplan.nl
KvK Nummer 55610099
Website www.mijnvoedingsplan.nl
Beschrijving onderneming Voedingsadvies voor sporters. Wij staan voor: persoonlijk, onafhankelijk en kwaliteit.
Naam innovatie Online voedingsadvies voor sporters.
Beschrijving innovatie Het is het enige online platform in Nederland waar sportdiëtisten de adviezen geven. De sportdiëtist is de aangewezen persoon voor een gedegen voedingsadvies aan sporters. Voeding bij sport is een specialisme, net als de trainer, de fysio en de sportpsycholoog zijn of haar eigen specialisme bezit. Omdat de sportdiëtist nu online te vinden is, kunnen veel meer sporters gezonder en beter eten. Vergelijk het met de eerste huisarts die online zijn diensten aanbiedt. Voedingsadvies aan sporters leent zich nóg meer voor online communicatie, omdat informatie-overdracht het belangrijkste is. In 2012 startte ik mijn eigen bedrijf: Miracle Performance. Ik begon als ZZP'er in een sportcentrum sporters voedingsbegeleiding aan te bieden. Ik merkte dat veel sporters een enorme drempel hadden om advies in te winnen. Na onderzoek bleek dat sporters voedingsadvies liever snel, simpel en anoniem willen hebben. In 2013 begon ik na te denken over een nationaal platform wat aan deze vraag zou kunnen voldoen. Ik maakte een businessplan en ging simpelweg aan de slag ermee. Voor zo'n mooi platform had ik wel veel geld nodig. Omdat ik startend ondernemer was, had ik dat helaas niet. Probleem! Met enige brutaliteit ben ik bij een goede sitebouwer binnengestapt en het verhaal uitgelegd: : 'ik heb een top-site nodig, alleen er is 1 probleem: ik heb nu geen geld. Wel ben ik ervan overtuigd dat het succesvol gaat worden!' Gelukkig was de sitebouwer overtuigd en enthousiast. Ik hoefde bijna niets te betalen en daarvoor hebben ze een belang in mijn sales. Daar zijn we beide tevreden mee. In oktober 2014 ging MijnVoedingsplan.nl live en het blijk direct gewild. We kregen een handje vol aanmeldingen terwijl we nog nauwelijks promotie hadden gemaakt en niemand ons nog kende. Dat is bijzonder, omdat een site vertrouwen nodig heeft. Mensen laten wel hun meest persoonlijke gegevens achter immers. Nu - in april 2015 - zijn de sitebouwer en ik bezig om het platform beter te maken: gebruiksvriendelijker vooral. Daarnaast ben ik bezig met samenwerkingen met andere landelijke platforms en sportdiëtisten. De lezers van onze gratis tips en de gebruikers van onze betaalde voedingsplannen, zijn erg enthousiast. Mijn ambitie is om veel meer sporters te mogen helpen om fitter en gelukkiger te worden! Om voedingsadvies te vragen, moet je open staan voor gedragsverandering. Daar zien veel mensen tegen op. Veranderen is eng. Het oude is vertrouwd. Gevolg is vaak een boiling frog syndroom: pas na een heftige en emotionele gebeurtenis vindt er verandering plaats. Ik wil laten zien dat gezonder of beter eten minstens zo comfortabel is.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Sporters ervaren een te grote drempel om naar de sportdiëtist te gaan. Dit, terwijl de sportdiëtist de aangewezen persoon is voor een gedegen advies: hoog-opgeleid met een medische achtergrond.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel MijnVoedingsplan.nl is het eerste online platform in Nederland waar sporters de kwaliteit krijgen van sportdiëtisten.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO