Lucom Benelux BV

E-accorderen

Bedrijfsnaam Lucom Benelux BV
KvK Nummer 24387570
Website www.lucom.com
Beschrijving onderneming Lucom Benelux is in 2006 gestart als dochter van Lucom GmbH. Lucom vertolkt een unieke rol binnen de ICT-wereld. Lucom biedt een interactief WEBplatform voor de digitalisering van bedrijfsprocessen. Processen worden volledig naar wens ingericht en ondersteund, vrijwel zonder impact op de huidige ICT-omgeving van een klant. De oplossingen maken gebruik van de bestaande applicaties (ERP, CRM, WMS, etc.) en ICT-infrastructuur bij een bedrijf en voegen functionaliteit toe die door de huidige systemen niet, moeilijk of alleen tegen hoge kosten te verwezenlijken is. In relatief korte tijd heeft Lucom Benelux een aansprekende klantenkring opgebouwd met uiteenlopende projecten en oplossingen voor o.a. KPN, Aviko, Beurtvaartadres, Phonehouse, Groeneveld, Shanks, Ministerie van Economische Zaken, etc. De ontwikkeling van de basissoftware vindt grotendeels plaats op ons moederbedrijf in Duitsland. De applicaties en toepassingen worden door Lucom Benelux BV zelf (en/of in samenwerking met klanten) bedacht en ontwikkeld.
Naam innovatie E-accorderen
Beschrijving innovatie Het Lucom Interaction Platform biedt nu de mogelijkheid om ieder proces te accorderen met een zeer breed spectrum aan digitale handtekeningen. Van een simpel vinkje voor akkoord of een zogenoemd PKI-certificaat waarmee de authenticiteit en integriteit van een document wordt bewezen,tot de biometrische handtekening met meer bewijskracht dan een ‘natte’ handtekening. Naast de digitale handtekening voor ieder proces biedt Lucom ook de mogelijkheid om handtekeningen op vrijwel elke gewenste manier vast te leggen. Of het nu een smartphone, tekenpad of webgebaseerde ondertekening betreft, Lucom bepaalt met haar klanten de ideale combinatie van handtekenoplossing en wijze van registratie van de handtekening. Na ondertekening zorgt de applicatie dat het getekende document als ‘bewijsstuk’ digitaal wordt gearchiveerd en dat alle relevante data voor opvolging realtime beschikbaar is in de backofficesystemen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de digitalisering van de samenleving zijn steeds meer documenten digitaal waardoor het gebruik van een elektronische handtekening ‘voor de hand’ ligt. Alle verschillende digitale handtekeningen zijn dan ook bedoeld als digitale evenknie van de geschreven handtekening en maken processen daadwerkelijk papierloos. Naast de wezenlijke besparingen in tijd en geld wordt, door het overbodig maken van printen, faxen en postverwerking, ook een wezenlijke bijdrage aan het milieu geleverd.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het nieuwe en unieke is dat Lucom de mogelijkheid biedt om vrijwel iedere digitale handtekening of accordering in een bedrijfsproces te integreren. Veel bedrijven bieden alleen software voor de handtekening of om een bepaald proces te digitaliseren; de totaaloplossing van Lucom vormt het ideale samenspel tussen digitale handtekeningenoplossingen en het Lucom Interaction Platform, dat volledig papierloze processen mogelijk maakt – inclusief integratie binnen bestaande ICT infrastructuren.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO