Loxius B.V.

Lisa Fuel Systems

Bedrijfsnaam Loxius B.V.
KvK Nummer 18061450
Website loxius.nl
Beschrijving onderneming Electronic engineering
Naam innovatie Lisa Fuel Systems
Beschrijving innovatie vanuit een vraag van de Chineese RDW (CAERI): een vrachtwagen systeem waarbij een groot deel van de diesel brandstof wordt vervangen door het beter beschikbare aardgas. 100% diesel wordt daarbij 40% diesel en 50% aardgas (10% minder brandstof door rendement verbetering) dit is een retrofit tussenfase voor het bestaande voertuigen park. Volledig ombouwen naar aardgas bleek voor veel problemen te zorgen. nieuwe voertuigen worden wel volledig op aardgas geproduceerd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het enorme vrachtwagen en bussen park zorgt voor grote uitstoot van roet welke hierdoor 80% verminderd. daarnaast is Diesel voor China duur waardoor deze brandstof vanuit de overheid wordt gesubsidieerd. aardgas is daardoor goedkoper. (brandstof besparing is /- € 0,10 p/KM)
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel deze innovatie maakt geen gebruik van het zogenaamde canbus systeem en werkt middels misleiding van de bestaande ECU. ombouw is daardoor snel, goedkoop en zeer robust en stabiel. Premier rutte was eind vorig jaar in China aanwezig bij de ceremoniele tekening van de order voor de eerste 10.000 vrachtwagens

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO