Leovalor BV

Innoveert bedrijfswaarderingen voor het MKB door ze objectiever en transparanter te maken

Bedrijfsnaam Leovalor BV
KvK Nummer 61353833
Website www.leovalor.nl
Beschrijving onderneming Leovalor is een startup die zich richt op het periodiek waarderen van ondernemingen
Naam innovatie innoveert bedrijfswaarderingen voor het MKB door ze objectiever en transparanter te maken
Beschrijving innovatie Leovalor gelooft dat iedere ondernemer zich zou moeten bezighouden met hoe de waarde van zijn of haar bedrijf tot stand komt. Niet alleen bij een aanstaande transactie maar juist vanaf het moment dat je begint met je onderneming. Door de waarde van je bedrijf periodiek vast te stellen ontstaat een steeds beter beeld van het krachtenveld van business valuation. Hoe ontstaat waarde en op welke wijze kan een ondernemer deze waarde vergroten. Leovalor ontwikkelde op basis van de DCF methode een tweetal extra algoritmes om 1). de betrouwbaarheid van waarderingen te vergroten door de resultaten van ondernemers at te zetten tegen hun prognoses en 2). de rendementseis (Keu) geobjectiveerd vast te stellen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door vanaf de start van de onderneming de bedrijfswaardering een vast onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk voor ondernemers leren ondernemers heel geleidelijk welke zaken waarde bepalen en hoe deze te sturen zijn. Door de onderneming periodiek te herwaarderen wordt de waarde van de onderneming (bij ondernemen met meerdere ondernemers) vastgesteld in goede tijden, waarin de uitgangspunten tav prognoses nog hetzelfde zijn; waarderen in goede tijden voorkomt dat verschil van inzicht ontstaat op een moment dat een van de ondernemers wil uittreden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Waarderen is niet nieuw. Periodiek ook niet. Het meenemen van de resultaten van een ondernemer uit het verleden tav prognoses wel en een geobjectiveerde rendementseis ook. Daarnaast is het werkproces van Leovalor ook volledig geautomatiseerd waardoor tegen veel lagere tarieven waarderingen zijn te maken.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO