Lagusski

ILLUNOX®

Bedrijfsnaam Lagusski
KvK Nummer 60976705
Website www.illunox.com
Beschrijving onderneming Lagusski is een snelgroeiend en innovatief bedrijf, gevestigd in Wijchen. Lagusski is opgericht in 2007 en heeft zich volledig toegelegd op de ontwikkeling, productie, montage en verkoop van RVS trapleuningen en balustrades met LED verlichting. De huidige organisatie bestaat uit een enthousiast team van 14 personen. Lagusski bedient de markt met een tweetal merken, te weten Lumigrip en ILLUNOX®. Via het Lumigrip label worden met name consumentgerichte producten onder de aandacht gebracht. Onder het merk ILLUNOX® is in 2014 het nieuwe, innovatieve productconcept op de markt gebracht. Met ILLUNOX® richt Lagusski zich met name op de nationale en internationale projectbouw en utiliteitmarkt. In april is bekend geworden dat het productconcept ILLUNOX® de Red Dot Product Design Award 2015 toegekend heeft gekregen.
Naam innovatie ILLUNOX®
Beschrijving innovatie Met ILLUNOX® kan een maatwerk RVS (glas)balustrade of muurleuning samengesteld worden voor de meest uiteenlopende projecten. Het handgreepprofiel is naar keuze te bepalen in vorm en diameter. Op basis van de verlichtingswensen of –eisen, kan gekozen worden uit de beschikbare verlichtingssterkten en –kleuren. In elke LED lijn zijn OSRAM LEDs met hoge kwaliteit toegepast. De leuningdragers en balusteradapters zijn speciaal ontwikkeld om handig in het ILLUNOX® profiel geschoven te kunnen worden. Op de gewenste posities kunnen deze heel eenvoudig vastgezet worden. De lichtlijn wordt daarbij niet onderbroken. Het ILLUNOX® systeem is zowel voor binnen als buiten geschikt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Adequate verlichting, binnen of buiten, is noodzakelijk bij trappen, voetpaden en hellingbanen. Een goede verlichting is de sleutel tot een solide ontworpen en veilige omgeving voor haar gebruikers. ILLUNOX® biedt de trapleuning of balustrade een extra functie: door volledige integratie van LED verlichting wordt deze omgetoverd tot een functioneel designarmatuur. Architectonische lichtlijnen, duurzame lichtbronnen en materialen en veiligheid voor gebruikers: ILLUNOX® combineert deze elementen in een doordachte toepassing vervat in stijlvol RVS. Een praktisch verlichte trapleuning of balustrade ligt nu binnen handbereik.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel ILLUNOX is een volledig geïntegreerd totaalsysteem voor een verlichte trapleuning of balustrade, waarmee een doorlopende lichtlijn gecreëerd kan worden. Het unieke van het systeem is dat de LED strip, in een beschermende coextrusie, niet onderbroken behoeft te worden voor de plaatsing van een leuningdrager of een balusteradapter. De leuningdragers of balusteradapters kunnen door het slimme klemsysteem vrij over de LED lijn geschoven en vastgezet worden op elke gewenste positie. Middels dit innovatieve schuif- en klemsysteem in combinatie met de speciaal ontwikkelde connectoren voor binnen of buiten, is maatwerkmontage op locatie eenvoudig te realiseren. Daarnaast is het ILLUNOX systeem in stijlvol RVS uitgevoerd en minimalistisch vormgegeven, waardoor het verlichte leuningsysteem meerwaarde biedt in binnen- en buitenruimte. De internationale vakjury van de Red Dot organisatie was overtuigd door zowel het design, het innovatieve karakter en de brede toepassingsmogelijkheden van ILLUNOX productconcept en heeft een Red Dot Product Design Award 2015 toegekend.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO