LG Sonic BV

MPC-Buoy

MPC-Buoy van LG Sound

Bedrijfsnaam LG Sonic BV
KvK Nummer 51728699
Website www.lgsonic.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke algenbestrijdingssystemen op basis van ultrasone technologie voor verschillende toepassingen (zoals drinkwaterreservoirs en meren) op een wereldwijde schaal.
Naam innovatie MPC-Buoy
Beschrijving innovatie Cyanobacterie – beter bekend als blauwalgen -veroorzaken wereldwijd grote problemen in meren en drinkwaterreservoirs. LG Sonic heeft een milieuvriendelijk systeem ontwikkeld om dit probleem op te lossen namelijk de MPC-Buoy (Monitor, Predict, Control). De MPC-Buoy is een op zonne-energie gedreven systeem dat gebruik maakt van waterkwaliteit monitoring om algen te bestrijden door middel van ultrasoon geluid.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Conventionele methoden zijn milieuonvriendelijk (gebruik van chemicaliën) of ongeschikt voor de behandeling van grote wateroppervlakken (UV-licht). De MPC-Buoy is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van grote wateroppervlakten en biedt een milieuvriendelijke en chemicaliënvrije oplossing voor algenproblemen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De MPC-Buoy is de eerste technologie die niet alleen realtime waterkwaliteit data aanlevert maar ook in staat is om de ultrasone behandeling aan te passen aan de specifieke algentypen en biedt hierdoor een effectieve behandeling. In 2014 heeft de MPC-Buoy verschillende internationale innovatieprijzen gewonnen zoals de Wsstp Water Innovation Award en de juryprijs van de Shell LiveWIRE Award.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO