LENA the fashion library

Fashion library

Bedrijfsnaam LENA the fashion library
KvK Nummer 60698594
Website www.lena-library.com
Beschrijving onderneming LENA the fashion library is dé kledingbibliotheek van Amsterdam waar je toegang hebt tot een hoogwaardige collectie van de mooiste vintage, opkomende ontwerpers, duurzame labels en door jou ingebrachte stukken, die je voor een vast bedrag per maand oneindig kunt wisselen. Wanneer en zo vaak je maar wilt. Al dit moois is niet alleen te koop, maar ook te leen! Dat is dus altijd iets nieuws in je kast én bijdragen aan een betere wereld.
Naam innovatie Fashion library
Beschrijving innovatie Met LENA stimuleren we een nieuwe manier van consumeren. De focus verschuift van bezit naar gebruik, perfect aansluitend op de nieuwe economie, waarbij delen centraal staat. Wij hebben impact als doel. Met LENA voorzien wij in de heersende consumptiebehoefte van ‘veel voor weinig’, maar plaatsen dit in een duurzame context. We introduceren duurzame mode op een laagdrempelige manier aan de consument en stimuleren hiermee bewuster consumeren.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Winkelstraten zijn gevuld met fast fashion ketens die consumenten met goedkope prijzen verleiden tot aankopen van lage kwaliteit die vaak maar een enkele keer gedragen worden. Deze massaconsumptie draagt in grote getale bij aan onder andere de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid, uitbuiting en de alsmaar groeiende afvalberg. Door te lenen ontstaat er minder afval en wordt de levensduur van kleding verlengt, wat positieve invloed heeft op de productie keten. LENA brengt mensen samen, stimuleert te delen, en bouwt een community op lokaal niveau, online en vooral offline.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel LENA is de eerste fashion library in Nederland, en dus pionier op dit gebied. De deeleconomie krijgt meer en meer voeten aan de grond in Nederland, maar op het gebied van kleding is dit het eerste concept wat op deze manier met innovatie en duurzaamheid omgaat.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO