Kanon

Swivel joints (draaikoppelingen) voor het flexibel maken van vaste pijpconstructies voor transport van vloeistoffen en gassen tussen een vast aansluitpunt en een variabele bestemming (tanker). De pijpconstructie is een unieke ontwerp, evenals de koppeling naar de scheepsflens.

Bedrijfsnaam Kanon
KvK Nummer 8013878
Website www.kanon.nl
Beschrijving onderneming Typische hidden champion (top 3 van wereldwijde marktleiders op gebied van loading equipment voor fluid transfer). Hoogste nieuwkomer op lijst top 100 maakindustrie van Nederland (ManagementTeam): ,,Op de site van Kanon kun je kiezen uit 8 talen - waar Nederlands niet tussen staat. Het is typerend voor de internationale oriëntatie van deze bouwer van laadarmen uit Zeewolde, die onder meer scheepslaadarmen produceert voor het laden en lossen van olietankers in havens over de hele wereld. Ook aanverwante artikelen, zoals platforms en vouwtrappen om op tankauto’s te komen, zijn uit de Kanon-fabrieken afkomstig. Het bedrijf heeft 80 medewerkers.’’
Naam innovatie Swivel joints (draaikoppelingen) voor het flexibel maken van vaste pijpconstructies voor transport van vloeistoffen en gassen tussen een vast aansluitpunt en een variabele bestemming (tanker). De pijpconstructie is een unieke ontwerp, evenals de koppeling naar de scheepsflens.
Beschrijving innovatie Met deze unieke aanpak kan een zeer betrouwbaar en efficiënt product worden geleverd, met een zeer hoge betrouwbaarheid tegen uiterst concurrerende prijzen. Dit geldt ook voor LNG (vloeibaar gas gekoeld tot -162 graden. Een revolutionaire aanpak die voldoet aan nieuwe RNG eisen voor nieuwkomers. Kanon voldoet daar als enige al aan in de reguliere markt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Kanon neemt eigen verantwoordelijkheid om onderscheidend te zijn en blijven in conservatieve markt die vooral oog heeft voor prijs en proof of concept
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Technologie is bewezen. In combinatie met service level agreement kan Kanon worden gezien als mondiale speler in deze niche markt voor opslagterminals, raffinaderijen, chemische industrie en incidenteel voedingsindustrie (melk, vloeibaar chocola).

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO