JuniorCare

methodiek/werkwijze "Samen aan de Slag"

Bedrijfsnaam JuniorCare
KvK Nummer 18076003
Website www.juniorcare.nl
Beschrijving onderneming ambulante coaching gezinnen (ouders en hun kinderen) en groepen die te maken hebben met opvoed- en ontwikkelingsproblemen als gevolg van een autisme spectrum stoornis en/of adhd.
Naam innovatie methodiek/werkwijze "Samen aan de Slag"
Beschrijving innovatie Onze werkwijze is ontstaan vanuit de praktijk en stimuleert ontwikkeling en vaardigheden en zorgt ervoor dat gezin en omgeving zo snel en verantwoord mogelijk weer zelfstandig kunnen functioneren binnen de gegeven mogelijkheden. SaS wordt momenteel met subsidie van ZonMW beschreven omdat deze als een innoverende aanpak gezien wordt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Met de transitie jeugdzorg moet er een omslag komen richting het gezin en moet er zodanig gewerkt worden dat de zorg goedkoper wordt maar qua kwaliteit niet te lijden heeft. SaS is een overdraagbare werkwijze die voor veel gezinnen effect kan hebben.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel JuniorCare werkt al jaren op het snijvlak van behandeling en begeleiding en heeft haar weg gevonden in het oerwoud van zorggerelateerde regels die vooral voor stichtingen en voor hele grote zorginstellingen ontworpen zijn. Eindelijk is er een initiatief vanuit de praktijk wat precies past binnen de omslag die de transitie jeugdzorg met zich meebrengt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO