JASNO

JASNO folds

Bedrijfsnaam JASNO
KvK Nummer 17185688
Website www.jasnoshutters.nl
Beschrijving onderneming Jasno Shutters B.V. is een toonaangevende producent en leverancier van raambekleding op het Europese vasteland. JASNO levert shutters en blinds, houten jaloezieën, onder het label JASNO. Sinds 2014 is de collectie uitgebreid met folds, vouwgordijnen en recentelijk met swings, verticale lamellen. Wij verkopen onze raamdecoratie producten via een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk van woninginrichters en zonweringspeciaalzaken in Europa. JASNO is uitgegroeid tot een bloeiend, internationaal bedrijf en weet zich blijvend te onderscheiden door een focus op kwaliteit van zowel product, logistiek als marketing en (after)sales.
Naam innovatie JASNO folds
Beschrijving innovatie Najaar 2014 introduceerde JASNO een nieuw raambekledingsproduct in haar collectie: vouwgordijnen, ofwel folds. Het ontwerp van de vouwgordijnen is tot stand gekomen in samenwerking met Dutch Design studio Daphna Laurens. De folds van JASNO zijn anders dan men van een vouwgordijn gewend is. Het textiel is gemaakt van geweven papier. Dit geeft de folds een stoere, duurzame uitstraling. Wellicht het opvallendste aan de folds zijn de houten latten, gemaakt van Abachi 100% FSC hout. Let ook op de knopjes óp de houten latten, het zorgt voor strakke geleiding van de koorden aan de achterzijde en geeft een echte design uitstraling aan de voorzijde. Ontwerpstudio Daphna Laurens laat samen met JASNO met dit product zien hoe functionele onderdelen ook zichtbaar gebruikt kunnen worden. Juist deze unieke en opvallende kenmerken maken de JASNO folds tot een echte blikvanger. Zie ook: www.jasnoshutters.nl/vouwgordijnen
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Met JASNO folds haalt de consument een stukje Dutch Design in huis. In 2012 heeft JASNO ontwerpstudio Daphna Laurens de opdracht gegeven om te werken aan het vernieuwen van ‘bestaande' raamdecoratie. Als doel stelde JASNO zich vernieuwend en verfrissend te zijn en te blijven in de wereld van raamdecoratie. Door Daphna Laurens is als studie voor de JASNO folds het vouwgordijn letterlijk en figuurlijk ontleed, om zo tot de essentie te komen en het product vervolgens, conform JASNO ‘ethiek’ en stijl, opnieuw op te bouwen. Door als producent / label en ontwerpstudio intensief samen te werken, elkaar ruimte te geven voor experiment en technische ontwikkeling, zijn JASNO en Daphna Laurens er gezamenlijk in geslaagd om van het traditionele vouwgordijn een uniek en vernieuwend designproduct te maken. JASNO is er trots op dat er intensief samengewerkt is tussen designers en een commerciële bedrijf en dat het dus daadwerkelijk mogelijk is dat een ontworpen design ook echt in productie genomen wordt. “Met de folds voor JASNO hebben we een mooi voorbeeld neergezet van hoe design en duurzaamheid voor een groot publiek bereikbaar kunnen worden gemaakt", aldus studio Daphna Laurens.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Waar in de industrie tot vandaag de dag bij vouwgordijnen voornamelijk gebruik wordt gemaakt van kunststof baleinen die verwerkt zijn in het textiel, brengt JASNO zichtbare houten latten. De latten zijn op het geweven papier toegepast, zodat ze naast constructief óók leidend zijn in de vormgeving. Let ook op de knopjes óp de houten latten. Ook dit onderdeel dient een dubbele functie; strakke geleiding van de koorden aan de achterzijde en een echte design uitstraling aan de voorzijde. Ontwerpstudio Daphna Laurens laat samen met JASNO met dit product zien hoe functionele onderdelen ook zichtbaar gebruikt kunnen worden. En ze in dit geval zelfs de hoofdrol spelen in het ontwerp-proces.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO