IAM4U

Aqua Swing

Bedrijfsnaam IAM4U
KvK Nummer 61882399
Website www.iam4u.nl
Beschrijving onderneming Bedrijf voor coaching in voeding en beweging
Naam innovatie Aqua Swing
Beschrijving innovatie De Aqua Swing® is een lange flexibele buis met aan elk uiteinde een handvat en een vulopening waarin ca. 1 liter water wordt gegoten. Het water in de Aqua Swing dient door de gebruiker van handvat naar handvat te worden bewogen waarbij het stromende water het geluid maakt als van een kabbelend beekje. Wanneer het water niet vloeiend stroomt, dan beweegt het met horten en stoten in het toestel. Het water in de Aqua Swing® geeft direct een haperende boodschap terug die u voelt. Behalve voelbaar is dat tegelijkertijd ook zichtbaar en hoorbaar. Op deze wijze leren luisteren, zien en voelen hoe men beweegt, werkt als een “feed-back” mechanisme waarmee men direct de eigen manier van bewegen kan corrigeren. Juist hierdoor is Flow Motion gemakkelijk te leren. Vanuit dit principe kan men zich meer dan 100 verschillende bewegingspatronen eigen maken waarmee men sterker, flexibeler en vitaler wordt. U beweegt in een variëteit van gecontroleerde, ritmische, circulaire en vloeiende patronen, waarbij u geen overbelasting op de gewrichten kunt veroorzaken. U bepaalt namelijk zelf het volume van het water. Bovendien wordt op deze wijze bewegen door velen als zeer plezierig ervaren. Bewegen met de Aqua Swing® levert een uitdagende oefening en u zult een verbetering constateren van: • kracht en vitaliteit van het hele lichaam • ademhalingspatroon, energieniveau, en een verbeterde stofwisseling, waardoor het een ideaal beweegprogramma is voor afvallen bij overgewicht en/of diabetes • motorische intelligentie vanwege verbetering van flexibiliteit, coördinatie, stabiliteit, balans, gevoel voor ritme en timing. • Mind-fulness vanwege integratie van linker en rechter hersenhelften
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Met dit unieke beweegsysteem kan men zich fysiek en geestelijk gezond houden. Bewegen met de Aqua Swing geeft de mens (al dan niet met een beperking) de mogelijkheid om zijn zelfredzaamheid te vergroten.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Aqua Swing heeft de Innovatie Award gewonnen in de fitnessbranche en in 2012 de Amsterdamse Pluim, waarmee aantoonbaar is gemaakt dat het heel goed geschikt is voor mensen met een beperking. Tot 2012 was de Aqua Swing alleen toegankelijk op fysiotherapeutische basis. Na overleg met de ontwikkelaar heb ik het op de markt gebracht en toegankelijk gemaakt voor iedereen door middel van individuele lessen, groepslessen en verkoop van de Aqua Swing.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO