Havatec BV

MagniFica

HavaTec Magnifica

Bedrijfsnaam Havatec BV
KvK Nummer 30219892
Website www.havatec.nl
Beschrijving onderneming Het realiseren van oplossingen voor (complexe) bedrijfsmechanisatie- en automatiserings- vraagstukken in de (agro- en voedingsmiddelen-) industrie, middels ontwikkeling, engineering, productie en service van (veelal mechatro- nische) machines voor de verwerking van natuurproducten.
Naam innovatie MagniFica
Beschrijving innovatie De MagniFica is de nieuwe sorteer- en bosmachine van Havatec voor zware bloemen zoals trosrozen en zonnebloemen. Deze machine bestaat uit modules die voor iedere situatie kan worden samengesteld. De MagniFica is gebaseerd op een geoctrooieerd klem-invoersysteem, welke de bloemen door een inspectie module transporteert. Vervolgens worden de bloemen in het juiste bosstation geplaatst, waarin de bloemenbundel, volgens de geprogrammeerde sorteerparameters, wordt samengesteld. Als de bos is samengesteld, wordt deze op een bosverzamelband neergelegd. De bosverzamelband bestaat uit een vast mes, eventueel een ontbladerunit en 1 of meerdere elastiekbinders. De bosstations verzorgen het op de juiste lengte neerleggen van de bos t.o.v. het snijmes. Zodra de bos op de juiste lengte is afgesneden, zal d.m.v. 1 of meerdere elastiekbinders een elastiek gebonden worden. De bossen bloemen worden vervolgens verder getransporteerd op een bosverzamelband.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze machine zorgt voor een comfortabele workflow waarbij arbeid bespaard wordt en de sorteerkwaliteit toeneemt. Dankzij automatisering in de tuinbouw kan Nederland de concurrentie aan met het buitenland. Bovendien kan er klantorder gestuurd worden gewerkt, iets wat zonder deze machine niet is te doen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze machine kan volautomatisch grote bloemen verwerken, een dergelijke machine bestaat verder niet. Het design is uniek in de tuinbouw, nooit eerder is er in de tuinbouw zoveel energie gestoken in het uiterlijk. Bovendien bevat deze machine 2 nieuwe octrooien.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO