hansvandorp.com

Muzikale ontmoetingsplekken

Bedrijfsnaam hansvandorp.com
KvK Nummer 34382120
Website hansvandorp.com
Beschrijving onderneming Klank- en Vormgeving
Naam innovatie Muzikale ontmoetingsplekken
Beschrijving innovatie Het begon ruim 30 jaar geleden met een aan twee kanten bespeelbaar pijporgeltje, en daarna een ronde xylofoon, waaraan zo'n 12 spelers tegelijk elkaar konden zien en horen. Nu komen deze vormen terug als bespeelbare sculpturen in de openbare ruimte.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het samen spelen aan één gemeenschappelijk muziekinstrument genereert contact. Dit kan plaatsvinden tussen willekeurige voorbijgangers en geschoolde musici die composities of improvisaties op de instrumenten spelen. Voor beide doelgroepen zijn de instrumenten interessant. Er kunnen verrassende geluiden en effecten mee worden geproduceerd.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is meer sprake van een aantal innovaties dan van één enkele. In 1979 startte de reeks met een tweezijdig bespeelbaar pijporgeltje. Dit werd in de jaren '80 gevolgd door een paar ronde xylofoons en andere slaginstrumenten. Later (2012) volgde een (rond) waterorgel, waarbij de pijp en de balg geïntegreerd zijn. Door een pijp met de onderkant in water te duwen kan men naar believen de lage grondtoon of de boventonen laten klinken. Metallofoons (2008-nu) blijken zeer geschikt te zijn voor gebruik in de openbare ruimte. Een prettig, helder geluid kan worden gecombineerd met grote hufterbestendigheid. Bij sommige rechthoekige klankstaven wordt gebruik gemaakt van het verschil tussen de brede en de smalle kant, waardoor er twee verschillende tonen per klankelement klinken.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO