Group 2000 Nederland B.V.

LIMA SS7 Secure

Bedrijfsnaam Group 2000 Nederland B.V.
KvK Nummer 06061483
Website www.group2000.com
Beschrijving onderneming Group 2000 is een bedrijf welke oplossing ontwikkelt voor het creëren van een veiliger samenleving.
Naam innovatie LIMA SS7 Secure
Beschrijving innovatie LIMA SS7 Secure is een SS7 Firewall welke netwerken van mobiele operators beschermt tegen protocol aanvallen op het interne SS7 netwerk van operators. LIMA SS7 Secure voorkomt dat zwakheden in het SS7 protocol worden misbruikt zodat niet langer de structuur van het interne netwerk van operators geopenbaard kan worden; actieve gebruikers van een operator niet langer geïdentificeerd kunnen worden en daarmee ook niet hun locatie en de gebruikte encryption keys; SMS spam niet langer verzonden kan worden op kosten van een andere gebruikers of de operator zelf; het mogelijk omleiden van telefoongesprekken en SMS niet meer mogelijk is.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie SS7 Signaling protocol was oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren 70 als intern protocol welke alleen binnen nationale telefoon operators gebruikt werd. Mede doordat de kosten voor toegang tot het SS7 netwerk zeer hoog waren werd er weinig geïnvesteerd in de beveiligingsaspecten van dit protocol. Tegenwoordig is het relatief makkelijk om toegang te krijgen tegen lage kosten. Dit resulteerde tegenwoordig in veelvuldig misbruik van de zwakheden in het SS7 protocol. Vorig jaar zijn op het Chaos Communication Congress in Hamburg de zwakheden in het protocol gedemonstreerd. Dit vergrootte de urgentie voor operators om zich hiertegen te beschermen. Group 2000 heeft met LIMA SS7 Secure als eerste bedrijf een werkende oplossing geïnstalleerd welke operators beschermt tegen protocol aanvallen op het SS7 netwerk van operators, waarmee niet alleen de het interne netwerk van operators beschermt wordt maar ook de privacy van de gebruikers van een mobiele operator.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Cyber Security staat tegenwoordig erg in de belangstelling. Partijen welke zich bezig houden met cyber security richten zich bijna collectief op het bieden van security oplossingen voor het internet, wat ook erg belangrijk is. Echter voor het mobiele netwerk en mobiele communicatie gelden soortgelijke uitdagingen. Group 2000 heeft met onder andere LIMA SS7 Secure als eerste bedrijf een cyber defense solution ontwikkeld welke gebruikers beschermt tegen protocol aanvallen op het mobiele netwerk. Mede hierom werde Group 2000 op de Cyber Security Week uitgenodigd om de LIMA SS7 Secure oplossing te presenteren aan de wereld op de Innovation Room.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO