Forever&Ever BV

Verduurzaming teelt

Hortensia's

Bedrijfsnaam Forever&Ever
KvK Nummer 61800252
Website www.forever-ever.eu
Beschrijving onderneming Exploitatie van het merk Forever&Ever in Europa en Rusland. Onder deze merknaam wordt een collectie Hortensia tuinplanten met bijzondere eigenschappen (bloei op één- en meerjarig hout) geproduceerd en verkocht.
Naam innovatie Verduurzaming teelt
Beschrijving innovatie In de reguliere teelt van Hydrangea worden planten chemisch behandeld om de groei te remmen. Met Forever&Ever hebben we een biobased middel ontwikkeld om, in combinatie met een ander teeltregime, de groei te beïnvloeden. Dit vervangt de chemie. Na drie jaar ontwikkelen en onderzoek is dit jaar volledig overgestapt. Het gebruik van chemie is daarmee geen regel meer, maar hoge uitzondering (slecht als noodgreep).
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het gebruik van chemie (pesticiden) staat zwaar onder druk ivm milieubelasting, bijensterfte e.d.. Met deze biobased oplossing is het pesticide gebruik in de teelt met >80% afgenomen. We kunnen daarmee vele malen schoner en minder milieubelastend kweken, zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. Hiermee spelen we in op de (internationaal) groeiende consumentenbehoefte voor 'gifvrije' planten. Onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat er geen enkel residu aanwezig is op Hortensia Forever&Ever (zelfde tests als Greenpeace gebruikt).
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is uniek. In de hortensia teelt is dit nog nooit gedaan. Vaste teelt- en spuitschema's worden al jaren gehanteerd. Alleen door de manier van telen drastisch aan te passen (tijdstippen en hoeveelheden watergeven, ander bemestingsregime) kan dit biobased middel werkend ingezet worden.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO