Engineering Spirit

Battery analyzer voor e-fiets accus

Bedrijfsnaam Engineering Spirit
KvK Nummer 30102742
Website engineering-spirit.nl
Beschrijving onderneming Ontwikkeling van elektronische producten
Naam innovatie Battery analyzer voor e-fiets accus
Beschrijving innovatie Wegens de grote variatie in kwaliteit van e-fiets accus is een tester nodig. Deze wordt gebruikt voor het bepalen van de kwaliteit bij een nieuwe fiets, bij problemen met de rij-afstand en bij inruil van een gebruikte fiets. De bestaande testers zetten de energie van de batterij om in warmte. In fabrieken van accus worden bv 100 tests tegelijk gedaan, waarbij dan ca. 100x 350W (35kW) warmte wordt geproduceerd. Die warmte moet dan met aircos afgevoerd worden. De nieuwe tester zet de energie niet in warmte om, maar levert deze terug aan het lichtnet. Dit spaart op airco's én om de batterij energie.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Momenteel worden accus slechts deels (lees kort) getest. De capaciteit (een van de belangrijkste eigenschappen voor eenklant) wordt niet getest. Met deze tester wordt de kostprijs voor het testen in de accu fabriek sterk verlaagd zodat het ook gedaan kan worden. Dit leidt dan tot een betere kwaliteit voor de fiets gebruiker.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Teruglevering van energie werdt tot nu toe allen bij zware testers gedaan. Dit, omdat de kosten hoog zijn. De innovatie zit in de kostenverlaging van de elektronica voor het terug leveren. Deze technologie is verwant aan converters voor solar panels, en daarvan afgeleid.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO