Elbes Control Systems BV

CO-STOP

Bedrijfsnaam Elbes Control Systems BV
KvK Nummer 04069724
Website www.elbes.nl
Beschrijving onderneming Elbes ontwikkelt en levert unieke en innovatieve offline en online elektronische controlesystemen. De missie van Elbes is het leven van mensen veiliger, duurzamer en comfortabeler maken door het ontwikkelen van praktische innovaties.
Naam innovatie CO-STOP
Beschrijving innovatie De CO-STOP geeft bij het detecteren van koolmonoxide (CO) niet alleen een luid alarm, maar schakelt als enige CO-alarmsysteem tevens de CV-ketel of het gastoestel uit.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Koolmonoxide is een stille sluipmoordenaar die jaarlijks zo'n 11 doden en honderden ongevallen eist. En steeds vaker bij gesloten verwarmingssystemen waarvan men doorgaans denkt dat deze veilig zijn. Koolmonoxidevergiftiging kan bij iedereen gebeuren. En dat terwijl het risico erop met een kleine ingreep voorkomen kan worden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De CO-STOP is de nieuwste vinding op gebied van het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging. Dit vernuftig apparaatje schakelt bij het detecteren van koolmonoxide als enige de CV-ketel of het gastoestel uit. Daarme wordt direct bij de bron ingegrepen en wordt verdere productie van koolmonoxide onmogelijk gemaakt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO