EXO Ligament B.V.

EXO-L enkelband

Bedrijfsnaam EXO Ligament B.V.
KvK Nummer 55401511
Website www.exo-l.com
Beschrijving onderneming EXO-L is een jong, dynamisch en innovatief bedrijf dat innovatie voor zowel de medische- als sportwereld op de markt heeft gebracht. Na een succesvol afstudeerproject aan de faculteit Industrieel Ontwerpen (TU Delft) heeft oprichter en bedenker (Marcel Fleuren) van de externe enkelband het bedrijf EXO Ligament (handelsnaam EXO-L) in 2012 gestart. Inmiddels is het team uitgebreid tot 8 fte. Naast de CEO/founder zijn de TU Delft en private investeerders medeaandeelhouder. EXO-L is gevestigd bij Yes!Delft, de incubator van de Technische Universiteit.
Naam innovatie EXO-L enkelband
Beschrijving innovatie De externe enkelband van EXO-L zorgt ervoor dat je explosief en vrij kunt sporten zonder het gevaar te lopen dat je verzwikt. De EXO-L Enkelband werkt als een veiligheidsriem voor de enkel die alleen op spanning komt te staan wanneer je dreigt te verzwikken. Zo biedt de EXO-L Enkelband effectieve bescherming zonder dat je bewegingsvrijheid vermindert. Het product is volledig op maat gemaakt met behulp van een 3D-scan en hoge kwaliteit 3D-printing. Deze speciale 3D-scanners zijn binnen EXO-L en Yes!Delft ontwikkeld.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Bijna elke sporter verzwikt zijn enkel wel eens. Bij een verzwikte of verstuikte enkel is de enkelband opgerekt of (in)gescheurd. In de meeste gevallen gebeurt dat aan de buitenkant van de voet en in het ergste geval kan dit leiden tot een volledige ruptuur van de enkelband of fractuur van de enkelbotjes. Elk jaar hebben in Nederland meer dan 500.000 mensen last van deze blessure. Een verzwikte enkel is niet alleen erg pijnlijk maar belemmert ook de normaal zo vanzelfsprekende bewegingsvrijheid, ook in het dagelijks leven. Daarnaast is de kans op herhaling groot als de enkelbanden eenmaal beschadigd zijn. Het is dus van belang om blessures zo goed mogelijk te voorkomen zonder dit de bewegingsvrijheid beperkt. Recent is een grootschalig empirisch onderzoek uitgevoerd met 129 EXO-L gebruikers. Uit dit onderzoek blijkt dat na 15.850 sporturen met de externe enkelband extreem weinig blessures zijn opgetreden (0,19 verzwikkingen per 1000 uur sport). Dit is ongeveer een factor 10 minder verzwikkingen dan met reguliere braces of tape. Doordat de EXO-L Enkelband buiten de schoen wordt gedragen slijt deze minder snel. De voordelen ten opzichte van tape, dat na elke training of wedstrijd wordt weggegooid zijn duidelijk.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bij de ontwikkeling van de EXO-L Enkelband is gezocht naar een oplossing die zoveel mogelijk de enkel ondersteunt, maar ook een optimaal gevoel van vrijheid geeft. De EXO-L is geen reguliere brace en geen tape, maar een externe enkelband die slim gebruik maakt van de anatomie en de natuurlijke beweging van de enkel. Het comfort wordt behaald door de 3D-scan en 3D-print technologie waardoor het product een perfect passend verlengstuk van jouw lichaam is. Voorheen was men vooral aangewezen op braces en tape om het verzwikken van de enkel tegen te gaan. Deze producten voorkomen niet ieder enkelletsel en brengen ook ongemakken met zich mee, met betrekking tot mobiliteit en comfort. Inmiddels wordt de EXO-L Enkelband gebruikt bij meer dan 25 verschillende sporten waarbij de medische werking is gevalideerd en het product bovendien is geoptimaliseerd n.a.v. grootschalig onderzoek onder gebruikers. De KNVB heeft de EXO-L Enkelband officieel goedgekeurd voor gebruik op alle niveaus in Nederland waaronder het betaald voetbal. Bij hockey, volleybal, basketbal en handbal wordt de EXO-L Enkelband al gebruikt op het hoogste niveau.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO