Dutch Botanics

Daytonight, natural light

Bedrijfsnaam Dutch Botanics
KvK Nummer 32007425
Website www.dutchbotanics.nl
Beschrijving onderneming Innovatieve botanische producten
Naam innovatie Daytonight, natural light
Beschrijving innovatie Daytonight®is een nieuwe lichtbron om de buitenruimte te voorzien van sfeer- en sidelight. Daytonight® lichtjes zijn op bijzondere wijze gecombineerd met Nederlands hout en dat maakt Ieder Daytonight® product is uniek in vorm en grootte. Daytonight® producten kunnen op vele plaatsen buiten worden toegepast en voorzien de omgeving van sfeervolle en markerende lichtpunten. Daytonight® lichtjes worden gevoed door free energy, zon- en daglicht. Daytonight® lichtjes hebben een geconcentreerde lichtbron van enkele watts en worden gevoed door een long-life batterij. Deze batterij wordt opgeladen door zon- en daglicht. Afhankelijk van de lichtintensiteit wordt de batterij in 3 tot 6 uur opgeladen. Afhankelijk van de lading van de batterij brandt het lichtje tussen de 4 en 13 uur. De lichtsensor schakelt afhankelijk van de lichtintensiteit het lichtje aan of uit. De zachtgele Daytonight® lichtjes hebben een levensduur van circa 5.000 uur, ofwel ruim 8 jaar. Daytonight® lichtjes zijn er in diverse uitvoeringen met 1 of 4 lichtpuntjes. Het lichtje is volledig waterdicht en bestand tegen temperaturen van -20 °C tot 60 °C. De lichtjes zijn zeer solide en goed belastbaar. Aangezien Daytonight® producten worden gevoed door zon- en daglicht (free energy) bespaart u op uw elektriciteitsrekening. Boven- of ondergrondse bekabeling is niet nodig. Hierdoor zijn Daytonight® producten gemakkelijk plaatsbaar en vérplaatsbaar. Daytonight® producten worden uitsluitend vervaardigd van Nederlands hout. De belangrijkste leverancier van het hout is Bomencentrum Nederland, een producent van straat- en laanbomen. Het Nederlandse hout wordt zorgvuldig geselecteerd, gezaagd en natuurlijk gedroogd. Na de droging worden de lichtjes geplaatst en wordt het hout voorzien van een natuurlijke waxcoating. Al met al een ambachtelijk stukje werk.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Op de kwekerijen van Bomencentrum Nederland
in Baarn voldoet een aantal bomen niet aan de gestelde kwaliteitseisen voor levering aan de eindgebruiker. Deze bomen werden voorheen versnipperd, maar nu vinden zij een prachtige herbestemming als drager van Daytonight® lichtjes.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Ledlampjes zijn niet nieuw, maar de meeste hebben doorgaans een kortere levensduur en zijn evenmin geschikt in water (vijvers). De handgemaakte natural lichtbronnen zijn daarnaast een ambachtelijk product door de verwerking in hout. In combinatie met de herbestemming van de bomen die anders versnipperd zouden worden, maakt dat deze innovatie zo uniek. Product is daarnaast geschikt voor particulier en professional. Recentelijk winnaar van de publieks- en juryprijs van de Tuindee Innovatie Award van 2015 in de Brabanthallen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO