Dual Inventive Holding BV

Ubiquitous Rail

Bedrijfsnaam Dual Inventive Holding BV
KvK Nummer 18086917
Website www.dualinventive.com
Beschrijving onderneming Dual Inventive is een revolutionair bedrijf. Ze zijn vernieuwend in de markt en durven af te wijken van bestaande oplossingen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën worden problemen rond veiligheid en capaciteit op het spoor opgelost. Door samen te werken en open te staan voor nieuwe technologie ontstaat innovatie. Dual Inventive is een groep gedreven professionals met passie voor hun vak. Dual Inventive gelooft sterk in de verdere ontwikkeling van het spoor als duurzame en aantrekkelijke vervoermodaliteit voor de toekomst. Dual Inventive ontwikkelt en produceert technologische systemen die het werken aan het spoor veiliger en efficiënter maken, de spoorcapaciteit voor vervoerders optimaliseert en de betrouwbaarheid van de railinfrastructuur verbeteren. Vanuit de vestigingen in Nederland, Engeland en België worden structurele samenwerkingsverbanden aangegaan met (inter)nationale partners in de ontwikkeling van innovatieve technologie. Bedrijfsfilm Dual Inventive: https://www.youtube.com/watch?v=Y99N7DpkNHo
Naam innovatie Ubiquitous Rail
Beschrijving innovatie • Het wordt steeds drukker op het spoor waardoor er capaciteitsproblemen ontstaan. Werkzaamheden aan het spoor zullen dusdanig moeten worden gepland dat deze veilig kunnen worden uitgevoerd en het treinverkeer minimale hinder ondervindt. • Dual Inventive ontwikkelt systemen waarmee snel veiligheidsmaatregelen kunnen worden genomen (snel, efficiënt en veilig). • Dual Inventive heeft een eigen private secured mobiel netwerk. Dit kan worden gezien als de Cloud boven het spoor en draagt de naam ‘MTinfo 3000 Cloud’, afgekort ‘MTinfo 3000’. • Dual Inventive ontwikkelt nieuwe producten en systemen in deze Cloud die het mogelijk maken dat: o veiligheidsmaatregelen (buiten dienst nemen van het spoor) sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd; o het spoor beter kan worden gemonitord (temperatuur, aanwezigheid treinen en trillingen etc.); o andere collega partijen kunnen aansluiten in de Cloud via een interface om zodoende de Cloud als platform weg te kunnen zetten; o nieuw te ontwikkelen veiligheidssystemen in samenwerking worden gerealiseerd; • MTinfo 3000 is overal ter wereld web-based toegankelijk via de correcte authenticatie. • Geautoriseerde personen kunnen inloggen en inzicht verkrijgen in de informatie in MTinfo 3000; men kan stuuropdrachten geven om producten en systemen te (de)activeren. Hiermee is alle informatie direct toegankelijk (kantoor zonder papier).
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Efficiency: • Eenvoudig veiligheidsprojecten organiseren in één centraal systeem en over de bedrijven heen delen met collega’s uit de branche. • Toegang verlenen tot veiligheidsprojecten van een onbeperkt aantal bedrijven en gebruikers. • Gebieden indelen in werkzones en standaard procedures opstellen. • Uploaden en delen van procedures, regelgeving of andere relevante documentatie voor de uitvoering van projecten. • Volledig werken zonder papier. • Analyseren van informatie en maken van rapportages over projecten, veiligheidsmiddelen en processen. • Alles eenvoudig toegankelijk via onze Dual Inventive APP. Capaciteit Er komt meer spoorcapaciteit beschikbaar door een flexibelere en betere afstemming tussen vervoer en onderhoud en door een efficiënter werkproces van planning en uitvoering van processen. Veiligheid 24/7 in control met real-time status overzicht van werk zones en proactieve alarmering voor alle geïnstalleerde veiligheidssystemen via e-mail en/of SMS.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Alle producten en diensten worden door onze eigen ontwikkelafdeling (10 mensen) in nauwe samenwerking en afstemming met de markt ontwikkeld. De door ons ontwikkelde producten, diensten en systemen zijn daarmee trendsettend en uniek in Europa.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO