Digitaalbedrijf

Hogeschooltaal

Bedrijfsnaam Digitaalbedrijf
KvK Nummer 20138522
Website www.hogeschooltaal.nl
Beschrijving onderneming Digitaalbedrijf ontwikkelt eigen digitale studiepakketten Nederlands, Engels en rekenen voor studenten in het hbo. De onderneming heeft een wetenschappelijke raad van advies (leden uit de Taalunie en universiteiten in Nederland en Belgie) en een eigen taalvakgroep. Digitaalbedrijf plant toetsen voor hogescholen via internet en verzorgt een online helpdesk voor docenten en studenten. Digitaalbedrijf certificeert de studenten op B2 en C1 niveau. Het bedrijf draagt het keurmerk van de Taalunie.
Naam innovatie Hogeschooltaal
Beschrijving innovatie De e-learning- en toetspakketten van Hogeschooltaal zijn afgestemd op de behoeften van docenten en studenten. Een kwart van de studenten in het hbo gebruikt Hogeschooltaal om studiepunten Nederlands te behalen. Hogeschooltaal is een volledig webbased totaalpakket. Studenten studeren en oefenen thuis en toetsen via de computer om hun studiepunten te halen. Binnen twee jaar is Hogeschooltaal marktleider geworden binnen het hbo.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Hogeschooltaal: duurzaam onderwijs via internet in een persoonlijke digitale omgeving voor de student vervangt het klassikaal onderwijs, de boeken en het reizen naar de hogeschool. Een wetenschappelijke en deskundige vakgroep ontwikkelt voortdurend onderwijsmateriaal in overleg met de vakgroepen van 21 hogescholen. De kwaliteit van de curriculum Nederlands van Hogeschooltaal stijgt door wensen, eisen en feedback uit het hbo-veld. De tevredenheid van docenten en studenten is zeer hoog.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Taalonderwijs wordt geheel verzorgd via internet. Hogeschooltaal is een uniek product; er is nog geen concurrent. Studenten studeren online en krijgen voortdurend feedback en tips. De digitale coacht stuurt de student naar het eindniveau. Toetsen worden via internet op de hogescholen afgenomen. Er wordt geen papier verbruikt; alle studie en toetsresultaten worden digitaal bewaard. Studenten verdienen hun studiepunten online.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO