Democratisch Onderwijs Eindhoven

Onderwijs voor de kinderen van de toekomst, voor de kinderen van nu.

Bedrijfsnaam Democratisch Onderwijs Eindhoven
KvK Nummer 60543388
Website www.doe040.nl
Beschrijving onderneming Innovatief onderwijs voor leerlingen van 4 t/m 18 jaar
Naam innovatie Onderwijs voor de kinderen van de toekomst, voor de kinderen van nu.
Beschrijving innovatie Inspirerend onderwijs vanuit ondernemerschap. Leren in vrijheid. Leerling is eigenaar van eigen ontwikkeling, heeft een stem in de organisatie. Leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling. Niet alleen talenten ontwikkelen maar ook eerst ontdekken van talenten mogelijk maken. School stuurt niet langer maar faciliteert.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Er zijn momenteel ca. 20.000 geregistreerde thuiszitters. Dit zijn kinderen onder de 18 die niet naar school kunnen. Dit is een groep met een enorm potentieel. Vaak een hoge uniciteitswaarde, kritische blik op de wereld, zeer intelligent, creatief, beweeglijk en niet passend in een te strak (verouderd) systeem. Uit praktijk blijkt dat het bijeen brengen van deze leerlingen en leerlingen die nog geen problemen hebben, in een open leeromgeving lijdt tot een type mens die initiatief en verantwoordelijkheid neemt. ondernemend is en iets nieuws toevoegt aan bestaande structuren en ideeën. Kortom een kracht die nodig is in de verdere ontwikkeling van de wereld. De wereld kan niet leven van enkel volgers. Deze vorm van onderwijs leert kinderen eigen doelen te formuleren en te behalen, ipv voorbedachte doelen obv oude ideeën.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Democratisch Onderwijs bestaat al langer. De vorm waarin we de school in Eindhoven uitvoeren is wel vanuit een nieuwe visie. Het betreft een grote groep zelfstandig educatieve ondernemers die van uit hun eigen bedrijf investeren in het bedrijf 'school'. Geen dienstverbanden maar vanuit ondernemerschap en verantwoordelijkheid nemen voor een maatschappelijk kapitaal; kinderen. Zij zijn immers het kapitaal voor de toekomst. Opvoeding en onderwijs zijn bepalend voor hun latere leven en zicht op de wereld en de uitdagingen die daar zijn. Ondernemers zijn de beste inspirators voor kinderen. Ondernemers met liefde voor hun vak. Bereid om kennis te delen, te inspireren en als rolmodel te fungeren. Ook het voorleven dat je van je fouten leert in plaats van alleen maar goede antwoorden te verwachten en te eisen. Tijd voor een totaal nieuw onderwijs DNA, gebaseerd op ondernemerschap.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO