DARE!! Instruments

RadiField Triple A / EMField

Bedrijfsnaam DARE!! Instruments
KvK Nummer 30138673
Website www.dareinstruments.nl
Beschrijving onderneming DARE!! Instruments is een “serial innovator” op het gebied van hoogfrequent- en EMC- meetinstrumenten. Na de introductie van de wereldwijd toegepaste RadiMation© automatische test programmatuur heeft het bedrijf achtereenvolgens, naast vele andere producten, grote innovaties zoals de RadiSense Laser gevoede E-veld sensor, de RadiPower ETSI powermeter en het RadiCentre modulaire testsysteem ontwikkeld. Deze innovatieve producten zijn allemaal succesvol op de markt gezet en worden wereldwijd gebruikt door gerenommeerde ondernemingen zoals Philips, BMW, Audi, Airbus, Bosch, Siemens, Texas Instruments en Motorla. Alle ontwikkelingen worden door en hecht team in Woerden uitgevoerd waarna deze, onder eigen verantwoordelijkheid, wereldwijd maar zoveel mogelijk in Nederland worden geproduceerd. DARE!! ziet een sterke maakindustrie van met name complexe producten als een voorwaarde voor een gezonde economie. Innovatie is hiervoor onontbeerlijk.
Naam innovatie RadiField Triple A / EMField
Beschrijving innovatie De RadiField Triple A is een eerste product van een revolutionair concept voor het uitvoeren van EMC-immuniteitstesten. Triple A staat voor Active Antenna Array. In het product worden drie versterkers direct aan drie breedband antennes gekoppeld. Hiermee wordt het veld van de drie units gecombineerd tot één veld. Het voordeel hiervan is dat het combineren van veld vrijwel verliesvrij plaatsvindt. Dit in tegenstelling tot conventionele systemen waarbij eerst het vermogen van de versterkers wordt gecombineerd. Deze methode leidt tot verliezen die kunnen oplopen tot 50%. Daarnaast gaat bij conventionele systemen tot 50% van het vermogen verloren in de kabel tussen de versterker en de antenne. Dit verlies doet zich bij de RadiField ook voor maar nu met laag vermogen dat eenvoudig in het apparaat wordt hersteld voordat het door de drie versterkers tot hoog vermogen wordt omgezet. Om tot veilige en storingsvrije apparatuur te komen wordt de ElektroMagnetische Compatibiliteit (EMC) van apparaten conform de Europese EMC-richtlijn onder de CE-makering vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van deze testen zijn de immuniteitstesten. Hierbij wordt vastgesteld of een apparaat bestand is tegen een bepaalde hoeveelheid storing. Deze testen worden uitgevoerd in een zogenaamde anechoische ruimte. Dit is een kooi van Faraday die aan de binnenzijde bekleed is met absorbers die reflecties absorberen. Daarnaast wordt een signaal gegenereerd binnen een bepaalde frequentie band. Tot op heden tussen de 80 MHz en 1 GHz. De nieuwe normen vereisen echter ook testen die oplopen tot 6 GHz. Hiervoor wordt een signaalgenerator gebruikt die een signaal op de discrete frequenties opwekt waarna dit door een hoogfrequent versterker wordt versterkt. Dit signaal met een hoog RF vermogen wordt door middel van een coaxiale kabel naar een breedband antenne geleid waar het vermogen wordt omgezet in een elektromagnetisch veld. In de versterker gaat veel vermogen verloren omdat het vermogen van de verschillende trappen gecombineerd moet worden. Zeker bij hoge frequenties gaat daarna nogmaals veel vermogen verloren in de coaxiale kabel naar de antenne. De RadiField Triple A combineert versterkers en antennes in een enkel apparaat. In dit apparaat wordt het vermogen van drie losse versterkers direct in de breedbandantenne geïnjecteerd waarbij elke antenne een elektromagnetische veld opwekt. Deze velden tellen nagenoeg verliesvrij bij elkaar op. De verliezen in de kabel tussen signaalgenerator en de RadiField worden in de RadiField gecompenseerd door dit zeer laag vermogen signaal voor de versterkers eerst “op te peppen”.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De RadiField Triple A maakt het mogelijk om in de nieuwe markt van EMC immuniteitstesten tussen 1 GHz en 6 GHz uitermate efficiënt hoge elektromagnetische velden op te wekken. Dit zal de wereld van EMC immuniteitstesten blijvend veranderen. Het belang van het systeem is: - Substantieel lagere aanschafprijs waardoor EMC-immuniteitstesten binnen bereik van een groter gedeelte van de industrie komt - Nauwkeuriger (volledige controle over totale opstelling, versterker hoeft niet in de kooi geplaatst te worden) - Substantieel lager energiegebruik - Dekt, door nieuwe normen vereiste, frequentieband boven de 1 GHz af - Substantieel lagere “cost of ownership” door naast lagere aanschafkosten lagere kosten voor energie en onderhoud en kalibratie aan kabels en connectoren - Aanzienlijk flexibeler dan conventionele systemen (wisselen systeem van 30 minuten naar 5 minuten) - Lagere kans op aansluitfouten (van 6 kabels naar 1 kabel)
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel EMC testen worden al meer dan 50 jaar uitgevoerd met behulp van conventionele systemen. In die tijd is dus blijkbaar niemand op het idee gekomen om het anders (veel beter) te doen. Het nieuwe en innovatieve karakter van de RadiField Triple A blijkt uit: 1. Het combineren van veld in plaats van vermogen is volledig nieuw 2. Het concept waarbij de RF Versterker, de directional coupler en twee RF vermogensmeters en antenne integreren in een apparaat (en dit driemaal uitgevoerd) is volledig nieuw 3. De uitvoering waarbij RF-signaal, voeding en communicatie over één standaard coaxiale kabel lopen is volledig nieuw 4. Ontwerp breedband antenne array is volledig nieuw 5. Versterkerblok als onderdeel van het antenneontwerp (backreflector) is volledig nieuw 6. Het concept is gepatenteerd. Benelux: octrooi toegekend; VS: patent pending 7. Het feit dat het nieuwe concept binnen een maand de prestigieuze EDN Hot-100 bereikte in de categorie Test

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO