Cropwatch

scoutbox

Bedrijfsnaam Cropwatch
KvK Nummer 09198971
Website www.scoutbox.nl
Beschrijving onderneming We geloven dat alle boeren en tuinders efficiënt en duurzaam gewassen willen verbouwen. Door op een slimme manier van het inzetten van technologisch innovaties en datamining applicaties ontvangt de producent van ons dagelijks brood actuele informatie over zijn teeltomstandigheden. Dit biedt hem de kans om snel en accuraat te handelen op gebied van bijvoorbeeld bemesting en ziekte bestrijding, wat hem een voorsprong oplevert ten opzicht van de traditionele manier van werken.
Naam innovatie scoutbox
Beschrijving innovatie De Scoutbox wordt gebruikt voor het identificeren en tellen van schadelijke insecten in de groente- en fruitteelt. Patroonherkenning-, gecombineerd met dataminingsoftware wordt gebruikt voor het herkennen en tellen van insecten op foto’s van vangkaarten, zoals in gebruik in de glastuinbouw om insectenpopulaties te monitoren. De specifieke karaktereigenschappen van de insecten op beeldmateriaal maakt het mogelijk verschillende soorten te onderscheiden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Boeren en tuinders worden uitgedaagd om op een duurzame manier – ‘twee keer meer met twee keer minder’ – gezonde gewassen te verbouwen. In de glastuinbouwsector is geïntegreerde gewasbescherming – biologisch als het kan, chemisch als het moet de huidige standaard bij de beheersing van insectenplagen. Voor deze aanpak is het noodzakelijk dat de insectenpopulatie (aantal & soort) in iedere kas nauwkeurig in beeld is. Daartoe tellen zogenaamde ‘scouts’ dagelijks op honderden hectares kasoppervlak, dode insecten op plakkende ‘insectenvangkaarten’. Dit specialistische handwerk levert onnauwkeurige resultaten op.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De scoutboxdienst en hardware ontwerp is EU gepatenteerd (2013). Patent nummer: 2149301 Verder biedt onze dienst de mogelijkheid om teelt te monitoren op afstand. Het is mogelijk om insecten populaties in kassen te volgen en in te grijpen indien nodig. Op deze manier kan de Nederlandse kennis van de geïntegreerde teelt geëxporteerd worden. We zijn succesvol in de tomatenteelt en gaan deze zomer ook de dienst leveren in de sierteelt. Verder zijn we aan het door ontwikkelen voor de open teelt in Nederland (wortel) en Turkije (boomgaarden).

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO