ConstruSteel ERP / MRP software

Toepassing van mobiele technologie voor het ontsluiten van ERP-bedrijfsbeheersystemen.

Bedrijfsnaam ConstruSteel ERP / MRP software
KvK Nummer 09174413
Website www.construsteel.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelaar, producent en dienstverlener van innovatieve software voor zowel het MKB als voor grotere ondernemingen. Gespecialiseerd in staalbouw- en constructiebedrijven.
Naam innovatie Toepassing van mobiele technologie voor het ontsluiten van ERP-bedrijfsbeheersystemen.
Beschrijving innovatie ConstruSteel maakt het mogelijk dat bedrijfsinformatie ook toegankelijk wordt op (offline) locaties buiten het kantoor dankzij apps voor mobiel werken. Er zijn diverse oplossingen beschikbaar voor tablets en smartphones met elk hun eigen speerpunten: App Logistic is een geavanceerde applicatie waarmee inzicht te verkrijgen is in alle logistieke bewegingen (inkomende én uitgaande goederen) vanaf de plek waar zowel leveringen als vrachten fysiek afgehandeld worden. Deze app kan gebruikt worden met of zonder internet-connectie dankzij een bufferingstechnologie die zorg draagt voor een nauwkeurige synchronisatie van de mobiele applicaties en het client-server bedrijfsbeheersysteem. App Production control is het verlengstuk van de werkvoorbereiding naar de productiefaciliteit. Men is dankzij deze app beter in staat om tijdens de productie inzicht te verkrijgen in alle projecten/ opdrachten én bijbehorende producten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de voortgang vast te leggen door producten gereed te melden en af-/ of goed te keuren. Inzicht, voortgang en kwaliteit staat centraal in deze app. Ook deze app kan gebruikt worden met of zonder internetconnectie. ConstruSteel biedt aan- en afwezigheidsregistratiesystemen aan waarbij het systeem met een simpele klik registreert het systeem of een medewerker aanwezig dan wel afwezig is. Een koppeling met de centrale database zorgt voor een eenvoudige verwerking van deze uren. Mobiele tijdregistratie Deze app kan op kantoor, in de werkplaats of onderweg gebruikt worden voor het exact registreren van werktijden per opdracht én activiteit. Zowel werk- als reistijden voor de buitendienst (op locatie werkende medewerkers) kunnen desgewenst realtime of achteraf geboekt worden. Een koppeling met de centrale database zorgt ervoor dat uren correct geregistreerd, gecontroleerd en direct verwerkt kunnen worden voor de salarisadministratie.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door ontwikkelingen in de markt is het steeds belangrijker dat bedrijfssoftware naadloos aansluit bij de actuele wensen in de markt. De impact is enorm: er kan namelijk veel efficiënter gewerkt worden doordat een smartphone of tablet alle relevante informatie bevat en erg handzaam is. Maar ook is er minder afval doordat een papierloze omgeving gecreëerd wordt. Tevens kan de kwaliteit van de producten en dienstverlening verhoogd worden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze innovatie is nieuw en origineel. Het is op dit moment het enige systeem in de staal- en constructiebranche waarbij de productie, transport en tijdregistratie wordt beheerd door gebruik te maken van smartphones/ tablets in combinatie met een ERP-systeem. Men beschikt altijd over de meest actuele informatie en voorkomt onnodig werk. Informatie wordt hierbij realtime van de mobiele apparaten ‘overgezet’ in het ConstruSteel ERP-systeem.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO