Coldenhove Papier

Jet-X sublimatie transfer papier

Fabriek Coldenhoven plus weergave Jet-X

Bedrijfsnaam Coldenhove Papier
KvK Nummer 0800-3231
Website www.coldenhove.com
Beschrijving onderneming Coldenhove Papier (sedert 1661) is een papierfabriek die zich specialiseert in digitaal te bedrukken hoog technisch papier. Met 145 mensen in dienst en 2 papiermachines is het één van de 25 papierfabrieken die Nederland nog telt.
Naam innovatie Jet-X sublimatie transfer papier
Beschrijving innovatie Coldenhove Papier is sinds de jaren ‘70 wereldleider in de sublimatie transfer druk markt. Sublimatie transfer stelt de klanten van Coldenhove in staat wit polyestertextiel te voorzien van grafische beelden waarbij het papier fungeert als tijdelijke drager. Het papier wordt via een fijnmazig distributienetwerk wereldwijd verkocht. Toepassingen zijn fashion, sportswear en home decoration. In de jaren ‘90 kwam digitale transfer druk op. Coldenhove Papier introduceerde een revolutionair papier met een hoge transfer yield waardoor zeer hoge kwaliteit betrouwbaar wordt bereikt. De laatste 2 jaar vindt er een nieuwe revolutie plaats in deze technology driven markt met de introductie van zeer snelle industriële printers en wederom heeft Coldenhove haar voorsprong weten te nemen met de introductie van een stabiel en goed uitgebalanceerd hoog transfer yield papier genaamd JET-X.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Mass Customisation is het toverwoord in de waardeketen van Home Decoration, Fashion & Retail: produceren op maat, lage voorraden, global design / local production, co-creatie en versimpeling van de distributieketen. Naarmate printers sneller worden zal er automatisch minder gezeefdrukt worden en meer digitaal gedrukt worden. De markt groeit al jaren met tenminste 20% en de verwachting is dat dit de komende jaren doorgaat. Met de opkomst van zeer snelle digitale printers is de impact van een goedlopend papier belangrijker dan ooit. Aangezien wij ons qua kwaliteit en innovatie aan de top van de markt bevinden zijn wij verplicht onze klanten van het beste papier te voorzien dat én goed bij de klant loopt én goed op onze papiermachine te maken is. Juist dát is gelukt met JET-X. Het papier wordt inline gecoat waardoor wij een belangrijke voorsprong hebben op de concurrentie.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Sublimatie transfer voor digitale toepassingen is in de wereld van digitale druk revolutionair vanwege de stabiliteit van het systeem van printer, software, inkt, substraat en papier. Het is ook een schoon want droog proces in vergelijking met direct druk op stof. Het nieuwe en originele van JET-X zit hem wellicht niet zozeer in de samenstelling van het papier. Die is reeds in 2001 erkent met een wereldwijd patent voor Coldenhove dat tot op de dag van vandaag stand houdt in diverse rechtszalen. JET-X en daarmee Coldenhove Papier onderscheidt zich van de rest door continue in nauwe samenwerking met de distributeurs en eindklanten nieuwe producten te bedenken en te introduceren. Eindmerken als Adidas, Nike, Puma en het in Amerika razend populaire Under Armour (yogakleding) zijn daar directe profiteurs van.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO