Chabani

MooyWarm

Bedrijfsnaam Chabani
KvK Nummer 17072612
Website www.chabani.com
Beschrijving onderneming Chabani kijkt waar heeft de markt behoefte aan? Is het bestaande product/dienst in andere marktsegmenten toepasbaar? Waarin kan je, je onderscheiden van concurrenten voor nieuwe markt kansen. Chabani ontwerpt kleine of andere toevoeging aan een bestaand product/dienst, zodat je een totaal nieuw product/dienst creëert.
Naam innovatie MooyWarm
Beschrijving innovatie Het ®MooyWarm terras bezuinigt energie in een horecapand met duurzame energiebronnen. De duurzame energiebronnen zijn geïntegreerd op het terras, waarbij de warmteafgifte naar de gebouwinstallatie gaat, voor verwarming en warmwater gebruik in de spoelkeuken en het terug leveren van elektriciteit. De restwarmte gaat naar de horeca buiten bedrijfsruimtes (terrassen) en geeft warmte aan de modulaire vloerverwarming /muur en meubels. De vloer/muur en meubelverwarming zijn ontwikkeld door Chabani. Het MooyWarm energie terras mobiel is (plug and play) en niet nagelvast aan het gebouw gaat de investering niet verloren en heb je geen verbouwkosten aan het pand. Chabani gebruikt bestaande installatie -technologie in een ander jasje.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie "buitenrecreatie" is goed voor bijna 1,2 miljard euro totale uitgaven aan consumpties. De trend van all weather voorzieningen (verwarmde terrassen) groeit, daarmee groeit ook de CO²uitstoot in de horeca door verwarmde terrassen. Een gemiddeld terras stoot 3.722kgCO² per jaar uit. Dat is 35.299.448 kgCO² per jaar in Nederland door verwarmde terrassen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door anders te kijken naar verwarmen en duurzaamheid kan je met het verlagen van de energie rekening niet alleen in het pand energie bezuinigen maar ook met restwarmte een terras verwarmen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO