Carezzo Nutrition bv

Carezzo eiwit verrijkt eten en drinken voor de zorg

Producten van Carezzo

Bedrijfsnaam Carezzo Nutrition bv
KvK Nummer 61259713
Website www.carezzo.nl
Beschrijving onderneming Carezzo Nutrition ontwikkelt en vermarkt doelgroep voeding: verse reguliere voedingsmiddelen op basis van groenten, fruit en granen voor mensen met een specifieke voedingsbehoeften. Carezzo Nutrition bv heeft een open innovatie model en verbindt partners in vier kernfuncties: - ontwikkelen van grondstoffen en recepturen - laten produceren van consumenten producten - verkoop onder merk naar de zorgmarkt: ziekenhuizen, woonzorg en thuiswonenden. - faciliteren van wetenschappelijk onderzoek voor de onderbouwing.
Naam innovatie Carezzo eiwit verrijkt eten en drinken voor de zorg
Beschrijving innovatie Nieuw voedingsconcept: eiwit verrijkt brood, banket, fruitsap, fruitzuivel, soepen en fruitijs. Alles verkrijgbaar in drie smaken. Het voedingsconcept is ontwikkeld ism Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei, en getest in de doelgroep van (kwetsbare) senioren.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Ziekte gerelateerde ondervoeding is een onderschat probleem. In ziekenhuizen en zorginstellingen is 25-40% ondervoed en dat kost jaarlijks€ 1,8 miljard aan zorgkosten. Daarnaast zijn er kwetsbare senioren met een tekort aan eiwitinname.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is het eerste voedingsconcept voor broodmaaltijden en tussendoor momenten met wetenschappelijke onderbouwing dat eiwit inname significant stijgt en de inname normen haalbaar zijn. De aanpak van meer eiwit in het reguliere eten, zonder meer te eten, werkt wel. De huidige aanpak van meer eten met diëten en medische drinkvoeding werkt niet. Dankzij de spreiding van de eiwit inname over alle eetmomenten werkt de omzetting in spiermassa beter.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO