BrightPensioen

BrightPensioen

Bedrijfsnaam BrightPensioen
KvK Nummer 57253269
Website www.brightpensioen.nl
Beschrijving onderneming BrightPensioen biedt pensioenopbouw voor iedereen die zelf zijn of haar pensioen moet regelen. Dus ZZP'ers, ondernemers maar ook mensen in loondienst zonder pensioen.
Naam innovatie BrightPensioen
Beschrijving innovatie BrightPensioen is de eerste pensioeninstelling die geen geld verdient door een percentage van de inleg van de deelnemer te vragen maar door een vaste vergoeding te vragen. Daarnaast worden deelnemers door een uniek coöperatief model mede-eigenaar waardoor ze medezeggenschap hebben en mee delen in eventuele winst.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Een grote en groeiende groep Nederlanders bouwt geen pensioen op en deze groep zal in de toekomst met een enorme inkomensval te maken krijgen en zwaar gaan leunen op de sociale voorzieningen. Door pensioen eenvoudig te maken, door kennis te delen en pensioen op een flexibele, transparante, heldere en innovatieve manier aan te bieden zullen meer mensen pensioen gaan opbouwen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het verdienmodel van een vaste vergoeding in plaats van een percentage is uniek binnen de pensioenwereld. Daarnaast is pensioen opbouwen in een coöperatief model uniek in Nederland. BrightPensioen is een deelnemersinitiatief, gefinancierd door crowdfunding en geheel passend bij de 'sharing economy'.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO