Biobased Packaging Innovations

Kennis delen en verbindingen leggen rondom biobased verpakkingsmateriale

Bedrijfsnaam Biobased Packaging Innovations
KvK Nummer 34185027 (TassenBol/Green Serendipity)
Website www.biobasedpackaging.nl
Beschrijving onderneming Biobased innovaties in de verpakkingsmarkt versnellen, kennis delen over biobased materialen (m.n. bioplastics)
Naam innovatie Kennis delen en verbindingen leggen rondom biobased verpakkingsmaterialen
Beschrijving innovatie Het vrij delen van kennis en het verbinden van vraag en aanbod rondom biobased verpakkingsmaterialen
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Loop eens door de supermarkt. Dan zie je honderden producten verpakt in plastic. Je komt thuis met je boodschappen, gaat koken en er ontstaat een hele berg plastic voor je. Ondertussen lees je in kranten over het uitputten van grondstoffen (olie) en zie je op televisie beelden van de plastic soep. Zo zijn er inmiddels heel veel redenen om over te gaan van een lineaire op olie gebaseerde economie naar een biobased en circulaire economie. Met verpakkingen heeft iedereen dagelijks te maken maar door allerlei redenen schieten de duurzame biobased innovaties in de verpakkingsmarkt niet op. Om daadwerkelijk een verandering teweeg te brengen, moet kennis vrij toegankelijk zijn en gedeeld kunnen worden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Nieuw en origineel aan dit concept is dat kennis vrij en toegankelijk gedeeld wordt en dat partijen verbonden worden t.b.v. het versnellen van biobased innovaties. Het concept van 'vrij kennis delen' bestaat in de retail verpakkingswereld helemaal niet omdat het oude adagio is: 'verpakking is afval en moet zo min mogelijk kosten'.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO