BioBoxx BV

BioBoxx

Bedrijfsnaam BioBoxx BV
KvK Nummer 59688645
Website www.bioboxx.com
Beschrijving onderneming Bioboxx is een initiatief van twee Drentse ondernemers; Harry de Jonge en Hans Govers. Beide professionals zijn gepokt en gemazeld in het ondernemersvak en hebben hun krachten gebundeld in de ontwikkeling van een nieuwe visie op afvalverzameling- en verwerking. Op zoek naar een goede, voordelige oplossing voor het steeds complexer en milieubelastender wordende afvalprobleem, bedacht Govers het concept van een compacte, afbreekbare afvalbox. Deze werd verder doorontwikkeld, hetgeen resulteerde in de Bioboxx. Een perfecte vervanger voor het traditioneel verzamelen van afval.
Naam innovatie BioBoxx
Beschrijving innovatie BioBoxx is een disruptieve, organische, afvaloplossing voor bedrijven, instellingen en overheid. Genoemde partijen produceren forse hoeveelheden organisch afval en hebben geen pasklare alternatieven voor de containers. Het Nederlandse bedrijfsleven produceert jaarlijks 430 kTon organisch afval, wat impliceert dat er een potentieel van 29 miljoen dozen is op jaarbasis. Europa is jaarlijks goed voor 10.500 kTon, ofwel 700 miljoen dozen. In de Bioboxx verzamelt u (organisch) afval. De box is voorzien van een water- en vuilafstotende laag die ervoor zorgt dat er geen lekkage plaatsvindt en u de gevulde boxen met een gerust hart kunt stapelen en opslaan tot het moment dat ze opgehaald worden. De boxen worden plat aangeleverd en vormen daarmee geen sta in de weg. Een leuke bijkomstigheid is dat de Bioboxx desgewenst in uw huisstijl uitgevoerd kan worden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij moeten zuinig zijn op de 3 P's: people, planet en profit. Kortom geen onnodige grondstoffen willen delven, maar hergebruik stimuleren. De BioBoxx wordt gemaakt van gerecycled oud papier, dus afval in in doos gemaakt van afval inzamelen!
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Tot op heden wordt het organisch afval in containers ingezameld. Andere inzamelvormen zijn tot op heden niet succesvol ontwikkeld. Organisch (=vochtrijk afval) in zamelen in dozen, was tot voor kort niet mogelijk. De BioBoxx is waterdicht en kan zelfs (mede door de gepatenteerde vouwtechniek) als emmer worden gebruikt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO