BLITTS BV

BLITTS

Schermweergaves BLITTS programma

Bedrijfsnaam BLITTS BV
KvK Nummer 52031934
Website www.blitts.nl
Beschrijving onderneming BLITTS BV is een bedrijf van Martijn Verbeek
Naam innovatie BLITTS
Beschrijving innovatie Met de BLITTS webapplicatie kunnen particulieren zelf voor eenvoudige verbouwingen (dakkapellen, aanbouwen, bijgebouwen, et.) een omgevingsvergunning aanvragen. De applicatie omvat niet alleen de landelijke vergunningvrijecheck, maar tevens een Welstand- en bestemmingsplancontrole op straat en huisnummerniveau, bouwbesluitrapportage en genereert het bovendien geheel automatisch de aanvraagtekening vanuit een BIM (IFC) model, welke gedurende het doorlopen van de stappen wordt opgebouwd. De uitkomst van de aanvraag komt voort vanuit de gemeentelijke wetgeving en nota’s en zal hier derhalve altijd aan voldoen. Op die manier kan de garantie worden geven dat een ingediende aanvraag altijd aan lokale én landelijke regelgeving voldoet.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Dit is 2-ledig. Aan de ene kant voor de kritische aanvrager. Deze wil steeds minder geld betalen voor het aanvragen van een vergunning voor een klein bouwwerk. Er wordt bijna verwacht dat dit een dienst van de gemeente is. Aan de andere kant maken gemeente gemiddeld 2300,- verlies op deze aanvragen, omdat de behandeling ervan niet in verhouding staat tot de leges die hiervoor worden ontvangen. Dankzij het geautomatiseerde proces van BLITTS betalen aanvragers bij de meeste aangesloten gemeenten alleen de leges (keuze van de gemeente). En een gemeente bespaart met BLITTS gemiddeld 2000,- aan de behandelingskosten per aanvraag.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Volledig nieuw, een volledig geautomatiseerde vergunningaanvraag is naast BLITTS nog niet aanwezig in de markt. Het betreft een uniek, origineel en innovatief product.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO