Axendo BV

Kinemoto

Therapeute met client voor scherm

Bedrijfsnaam Axendo BV
KvK Nummer 32115817
Website www.axendo.nl/ehealth
Beschrijving onderneming Axendo eHealth ontwikkelt innovatieve technologie ter ondersteuning en verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg.
Naam innovatie Kinemoto
Beschrijving innovatie Kinemoto is hét platform voor beweeg- en beleefgames en biedt mensen de mogelijkheid om een breed scala aan speciale 'apps' te bedienen door middel van hun lichaamsbeweging. Dit vertaalt zich in beelden, geluiden en lichten. Het wordt daardoor leuk om samen in beweging te zijn. Sportief zonder drempels!
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Je hebt de XBOX, Playstation en Wii, maar al deze consoles zijn voor een grote groep mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking (waaronder ook ouderen) niet of nauwelijks te bedienen vanwege hun complexiteit en type games.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het unieke van Kinemoto zit hem niet in het gebruik van de beweegsensor en het spelen van spellen om in beweging te zijn (wetenschappelijk bewezen effectief), maar de open platform gedachte en het gebruik van standaarden. Het is in principe voor iedereen met enige programmeerkennis mogelijk om zelf apps te ontwikkelen en aan te bieden, gratis en betaald. De benodigde hardware is breed beschikbaar en betaalbaar. Daarnaast is de technologie zo ontwikkeld dat Kinemoto geschikt is voor mobiel, tablet en pc. Ook de combinatie met locatiebepaling en koppeling met domoticatie (aansturing lichten, enz.) is zeer innovatief.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO