Assurtief

platform voor (brand)risicobewuste ondernemers

Bedrijfsnaam Assurtief
KvK Nummer 5064851
Website www.assurtief.nl
Beschrijving onderneming adviesbureau risicomanagement en opleidingen
Naam innovatie platform voor (brand)risicobewuste ondernemers
Beschrijving innovatie Samenwerkingsverband van ondernemers, die zich in de markt positief willen onderscheiden als brandrisicobewuste ondernemers. Deze onderscheiding zal ook een positieve uitwerking hebben op het risicobewustzijn bij anderen (buren), die zich later mogelijk ook aansluiten bij het initiatief van Assurtief. Bovendien leveren deelnemers ook een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid. Met de (economisch gezien) dringend noodzakelijke vermindering van het aantal grote branden valt niet alleen honderden miljoenen euro's te besparen (dús lagere premie), maar het voorkomt ook onnodige enorme belasting van het milieu en maatschappelijke schade. Verder brengt Assurtief.nl via het platform unieke transparantie in de verzekeringsmarkt. Iedereen kan op de openbare website zien waar bedrijven verzekerd zijn. Ook verzekeraars kunnen dus snel (tot nu onbekende) belangrijke informatie over (elders verzekerde) aangrenzende bedrijven verkrijgen. Informatie die essentieel is om het totále risico te kunnen beoordelen, immers de bron van een brandschadeclaim is vaak een aangrenzend bedrijf.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Terugdringen van recordaantal grote miljoenenbranden en dientengevolge enorme milieubelasting en maatschappelijke schade.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Volledig nieuw en origineel, één centraal punt waar informatie samenkomt over bedrijven (ongeacht waar verzekerd) bestaat niet. Bovendien geeft de website unieke transparantie van de markt, die tot nu toe volledig ontbreekt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO