112Academy

Digital Security Awareness Training (DSAT)

Bedrijfsnaam 112Academy
KvK Nummer 59808861
Website www.112academy.nl
Beschrijving onderneming 112Academy, onderdeel van de Com-Connect groep, heeft zich als particulier opleidingsinstituut gespecialiseerd in opleidingen voor ( semi ) overheden, maatschappelijke instellingen en bedrijven en verzorgt een groot aantal opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van (veiligheid in) gastvrijheid, opsporing, security en zaken die hiermee samenhangen, zoals agressie- en communicatietrainingen.
Naam innovatie Digital Security Awareness Training (DSAT)
Beschrijving innovatie De menselijke factor speelt bij IT-gerelateerde security incidenten een steeds grotere rol, maar toch is er nog steeds heel weinig aandacht voor deze vaak makkelijk passeerbare menselijke firewall. Binnen de budgetten voor informatiebeveiliging is vaak maar een kleine post gereserveerd voor het trainen van personeel in digitale awareness. Niet echt een logische verdeling als je ziet waar de meeste fouten anno 2015 vandaan komen. Om het gedrag van uw werknemers te veranderen en risico’s te beperken moeten medewerkers trainen. Een Internet Security Awareness Training (ISAT) is vaak al niet meer voldoende. Personeel moet daarom daarom volledig cyber-proof worden -in plaats van een digitale prooi- met een Digital Security Awareness Training (DSAT) is het mogelijk de bewustwording fors te verbeteren. Voorafgaand aan een dergelijk training pleiten wij altijd voor een ) meting bv in de vorm van een menselijk digitale penetratie test. Zie ook www.trainuwpersoneel.nl
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Hoe sterk is de menselijke firewall bij bedrijven en organisaties? De toegangsdeur van uw onderneming uitrusten met sloten voorzien van een politiekeurmerk is zinloos als u de deur vervolgens niet afsluit…. Bedrijven schermen hun interne netwerk af van het internet door middel van firewalls, brengen Indringer Detectie Systemen aan en stellen procedures op voor het thuiswerken. Technisch gezien is de beveiliging op orde. De moderne hacker krijgt het steeds moeilijker om direct in te breken op een moderne IT-omgeving en verlegt zijn werkterrein om deze reden eenvoudig naar uw medewerkers. Maar waarom doet hij dat? - 70% van alle security hacks waren alleen mogelijk door menselijke ‘medewerking’ - 90% van alle “malware” verzoeken hebben de mens nodig om effectief te zijn - 55% van alle digitale aanvallen worden niet herkend door malware- of virusscanners - 63% van de werknemers geeft toe de bedrijfscomputer ook in werktijd privé te gebruiken - 78% van de werknemers checkt de persoonlijk mail vanaf de werkplek. In maart 2015 werd een social enginering test uitgevoerd bij een groot Limbugs bedrijf met een nep mail, van de 261 werknemers werd bij 177 het wachtwoord en inlogcode van het bedrijfsnetwerk op eenvoudige wijze verkregen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel 112Academy heeft de Digital Security Awareness Training in samenwerking met particulier recherchebureau Digitale Opsporing BV ontwikkeld. Digitale Opsporing is een gerenommeerd recherchebureau, opgericht in 2007 en erkend door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het bureau houdt zich met name bezig met digitaal forensisch onderzoek, onderzoek in openbare bronnen en security audits en mag zich specialist in de cybercrime-materie noemen. De rechercheurs van Digitale Opsporing hebben jarenlange ervaring bij Politie Nederland of een IT achtergrond. Gezien de snelle en complexe ontwikkelingen op het gebied van cybercrime, moet een opleidingsinstituut over een sterke partner beschikken om een training als DSAT aan te kunnen bieden en actueel te houden. 112Academy heeft deze partner gevonden in Digitale Opsporing BV. En daar zit ook de kracht en de van DSAT! Een training die voor 2015 zijn gelijke in Nederland niet kent geen vragen over wachtwoorden en virusscanners maar aandacht voor de hedendaagse echte gevaren zoals social enginering en encryptie software, dit alles in een heel laagdrempelige trainingsomgeving. In blended vorm met een meting vooraf en een op maat gemaakt vervolg in de vorm van bv. coaching op de werkplek, lezing, voorlichting of andere wijze in overleg met klant.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO