Finalisten Veiligheid Innovatie Competitie bekend

Nieuwsgierig naar de winnaar?

De eindstreep is in zicht, de vijf finalisten van de VIC 2016 zijn bekend. Dit zijn de bedrijven die de  vijf beste ideeën hebben op het gebied van intelligente data visualisatie:  Dimensional Insight Netherlands B.V, OpenRemote, Senseguide, P2P Communication B.V, We Boost B.V.

Volgens de jury zijn de ideeën innovatief,  realistisch en goed toe te passen in de dagelijkse praktijk van Defensie, Koninklijke Marechaussee,  Raad voor de Kinderbescherming en de politie.

En nu?

  • De vijf finalisten krijgen tot 25 oktober de tijd om hun idee uit te werken in een projectplan
  • Zij presenteren op 10 november hun uitgewerkte projectplan aan de jury
  • De winnaar wordt bekend gemaakt op het Innovatiecongres van het ministerie van Veiligheid en Justitie op 22 november

Nieuwsgierig?

Wil jij weten wie de winnaar wordt van de competitie? Meld je aan voor het congres.

Waar gaat de competitie over?

De VIC is een landelijke competitie met als doel om nieuwe oplossingen te vinden voor veiligheidsvraagstukken.  Het ministerie van Veiligheid en Justitie, ministerie van Defensie, de politie en de Koninklijke Marechaussee  dagen mkb'ers en startups uit om innovatieve ideeën in te dienen.  Dit jaar op het gebied van intelligente data visualisatie.

Van het sneller visualiseren van realtime incidenten en operationele capaciteit  tot het beter beschermen van kinderen.

Of het nu gaat om het effectief beschermen van kinderen door te leren van big data, het visualiseren van de beschikbare grenscontrolecapaciteit op Schiphol, of om het sneller visualiseren van realtime incidenten en operationele capaciteit.  Innovatieve ideeën voor dit soort vraagstukken, daar draait het in deze competitie om. De winnaar krijgt 200.000 euro om zijn voorstel samen met de overheid te ontwikkelen.

Meer weten?

Bekijk de animatie en leer alles over dit thema.  Lees ook de inspirerende presentaties over de VIC 2016 en het interview met de winnaar van de VIC 2015.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO