Travel Light

Travel Light

Bedrijfsnaam Travel Light
KvK Nummer 53276264
Website www.travel-light.nl
Beschrijving onderneming Travel Light verstuurd bagage tussen huis en hotel binnen de EU.
Naam innovatie Travel Light
Beschrijving innovatie Het concept van Travel Light doorbreekt de traditionele manier van reizen door reizigers te faciliteren op het gebied van het transport van bagage, waarbij bagage los van de reiziger verzonden wordt. Dit resulteert in een zorgeloze en ontspannen reis en betekend voor reizigers die per vliegtuig richting hun vakantiebestemming afreizen dat incheck tijden tot een minimum beperkt worden, men kan genieten van hand-carry reizen en ervaart men minder stress op diverse punten tijdens de reis. Ditzelfde geldt voor reizigers die met de auto afreizen naar hun bestemming. Auto’s worden steeds kleiner en de file-druk neemt tot op heden alleen maar toe en een ski-box op het dak brengt met zich mee dat brandstofverbruik enorm toeneemt, waardoor het reizen per vliegtuig alleen nog meer gestimuleerd wordt. Daarnaast zien wij dat de veiligheid van de reis vergroot wordt en vanuit een duurzaamheidsoptiek zien wij voor de toekomst dat vliegtuigen en auto’s per saldo minder gewicht hoeven te vervoeren waardoor brandstofverbruik tot een minimum beperkt word. Een dergelijke service/dienstverlening was tot voor kort nog niet beschikbaar voor reizend Nederland en wordt het concept als disruptive gezien waarbij een business transformatie in gang is gezet en een verschuiving verwacht wordt van het vervoer van bagage per luchtvaartmaatschappij naar het vervoeren van bagage over de weg. Van koffers tot golftassen, van fietsen tot ski’s, van kitesurf materiaal tot vishengels. Travel Light werkt tot op heden samen met één logistieke partner, namelijk TNT Express waarbij gebruik wordt gemaakt van hun logistieke netwerk. Waarbij Travel Light het Business to Business product om heeft weten te bouwen tot een dienst waar iedere consument in Nederland gebruik van kan maken.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij geloven in het feit dat wanneer mensen reizen en andere culturen ervaren dit tot een betere samenleving zal leiden. De ervaring met culturen en de reisbeleving start bij het vertrek vanaf huis. Travel Light help consumenten met haar dienstverlening optimaal te genieten van deze ‘nieuwe’ ervaring. Door Bagage los te koppelen van personen creeeren we niet alleen een betere weight luggage distribution maar ook een veiligere reis. Nu moet bagage uit vliegtuigen worden gehaald wanneer de passagier er niet is, om de veiligheid te kunnen garanderen. Aug 2015 heeft aangetoond dat het beveiligen van treinbagage zeer moeilijk tot onmogelijk is. Gelukkig hebben oplettende reizigers een aanslag weten te voorkomen al laat het wel zien hoe gevaarlijk ‘bagage’ kan zijn. Zo ziet u dat het niet alleen een gemak oplevert voor de reizigers maar ook andere voordelen kan opleveren als het gaat om veiligheid. Onze routes zijn namelijk anders dan die van passagiers.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In Nederland kent Travel Light geen concurrenten. Het fenomeen zelf is al heel oud. Vroeger was het heel gewoon de bagage vooruit te sturen. Als we kijken naar de marktpotentie dan kunnen wij op zijn zachts zeggen dat deze enorm is, aangezien wij iedere reizigers die zich binnen Europa begeeft kunnen faciliteren. Vanuit Nederland zijn er 10 miljoen reizigers die zich per vliegtuig binnen Europa begeven en daarnaast nog meer die ervoor kiezen met de auto te reizen. Wanneer we voor het gemak ons beperken op reizigers die zich per vliegtuig binnen Europa begeven dan zou voor België en Duitsland gelden dat er maar dan 50 miljoen reizigers toegevoegd kunnen worden aan de marktpotentie, want dit is nou eenmaal onze ambitie.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO