Tiledmedia BV, 66e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Tiledmedia BV

Tildemedia logoMecklenburglaan 25
3061 BC Rotterdam
Telefoon: 06 117 83 117

Twitter LinkedIn

Website

Vier mensen rond een vergadertafel aan de slag met een VRbril

De VR-revolutie is nog maar net begonnen

Distributie van Virtual Reality kost heel veel bandbreedte terwijl de kwaliteit slecht is. Dit komt omdat er 8 maal meer beeld (pixels) wordt verstuurd dan je daadwerkelijk ziet in je VR-bril. Tiledmedia heeft een systeem ontwikkeld waarin alleen die delen van het beeld worden verstuurd die de VR-gebruiker daadwerkelijk ziet. Deze nieuwe VR-streamingtechnologie maakt het mogelijk om onder andere muziek, sport- en nieuwsevenementen in hoge kwaliteit beschikbaar te maken voor VR-brillen – on-demand en live. Met betere kwaliteit, lagere kosten, naar meer gebruikers.

Wereldwijde interesse

De hele VR-wereld is bezig met dit probleem, maar er is niemand die een oplossing heeft die zo goed werkt. Grote telecommunicatiebedrijven wereldwijd zijn geïnteresseerd, en datzelfde geldt voor fabrikanten van consumentenelektronica, een aantal ‘Hollywood-filmstudio’s’ en belangrijke fabrikanten van VR-headsets en -systemen.

Virtueel aanwezig

Deze innovatie gaat het ook mogelijk maken om mensen bij elkaar te brengen, waarbij ze echt ‘virtueel aanwezig zijn’ zonder te reizen. VR wordt al gebruikt in het onderwijs, voor het bijwonen van evenementen die uitverkocht zijn en het bezoeken van plaatsen die beschermd moeten blijven.

Vijf jaar onderzoek

Na vijf jaar onderzoek bij TNO zijn de oprichters van Tiledmedia vorig jaar zelf met een eigen bedrijf verder gegaan. Ze hebben met TNO een licentie afgesproken, investeerders gezocht en de onderzoeksoftware volledig herschreven naar productiecode. Tiledmedia geeft een Software Development Kit in licentie en biedt cloud-gebaseerde diensten. Bedrijven die VR distribueren integreren de software in hun mobile apps; Tiledmedia’s cloudplatform maakt de content geschikt voor distributie.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO