TUSTI, 63e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

TUSTI

TUSTI logoDe Lismortel 31
5612 AR Eindhoven
Telefoon: 040 751 7 655

 LinkedIn

Website

TUSTI recyclet frituurvetverpakking duurzaam

High tech recycling bedrijf TUSTI wil kunststof recyclen die nu nog verbrand wordt. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op de kunststof kannen waarin frituurvet heeft gezeten. Het schoonmaken hiervan voor hergebruik is milieubelastend en prijzig. TUSTI heeft een schoonmaakmiddel ontwikkeld waarmee kunststoffen vetvrij kunnen worden gemaakt, zonder daarbij veel energie te gebruiken of chemisch afval te veroorzaken. De huidige schoonmaakprocessen voor kunststoffen maken gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en stoom en/of heet water. TUSTI gebruikt koud water en een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, dat terug kan worden gewonnen uit het waswater.

Biobrandstof

De noodzaak om plastic verpakkingen te recyclen is inmiddels tot heel Nederland doorgedrongen. Ingezamelde verpakkingen zijn vaak vies en worden met allerlei verschillende soorten kunststof door elkaar ingeleverd. Daarom kan slechts een klein deel van de ingezamelde verpakkingen gerecycled worden tot nieuwe, hoogwaardige kunststofproducten. Met het schoonmaakmiddel van TUSTI kan meer kunststof vetvrij worden gemaakt. En wordt zo gered van de verbrandingsoven en ingezet voor de productie van nieuwe kunststofproducten, zoals flessen voor shampoo en olie.

TUSTI verwerkt zelf de ingezamelde kunststoffen tot grondstoffen. En hoopt uiteindelijk de restanten (frituur)vet aan een vetveredelaar te kunnen aanbieden zodat het verwerkt kan worden tot biobrandstof. Het schoonmaakmiddel is nog niet op de markt.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO