Student Challenge 2015 tijdens Dag van de Innovatie


Ondernemers van de Toekomst aan de slag

Op woensdag 30 september 2015 organiseerde NL Innovators samen met de Kamer van Koophandel in Eindhoven, Enschede, Groningen en Amsterdam een 'Student Challenge'. Studenten werden uitgedaagd om mee te denken en werken aan nieuwe producten en diensten voor bedrijven uit de MKB Innovatie TOP 100.

De 'Student Challenge' maakte deel uit van het programma van de 'Dag van de Innovatie' die voor het eerst gehouden werd op donderdag 1 oktober 2015. Het winnende team mocht per regio haar ideeën tijdens deze dag van de innovatie op het podium presenteren.

Drie vraagstukken

Voor de regio Eindhoven is er gewerkt aan drie verschillende innovatie-vraagstukken:

  1. Hoe wordt men op jongere leeftijd bewust van levensbestendig wonen en hoe kan het doen van aanpassingen gestimuleerd worden?' Ingebracht door Stichting KIEN.
  2. Welke invloed heeft 3-D printing op de logistieke keten?'. Ingebracht door Limburgs expertise Centrum voor Logistiek.
  3. Welke knelpunten zijn er tijdens het transport van chemische en brandgevaarlijke stoffen waarvoor active and intelligent packaging een oplossing zou kunnen bieden?' Ingebracht door AIPIA/Combizz.

Inzet, kwaliteit en originaliteit

Zes teams gingen met deze uitdagingen aan de slag. Aan het einde van de dag werden de zes presentaties met ideeën en adviezen gepresenteerd aan een jury. De presentaties werden beoordeeld op drie punten: inzet en focus tijdens de challenge, kwaliteit en originaliteit van de pitch, originaliteit van de ideeën en adviezen.

KIEN team

De unanieme winnaar is het team dat een campagne had uitgedacht voor het vraagstuk van stichting KIEN. Enkele opmerkingen uit het juryrapport: 'een zeer duidelijke en aansprekende pitch waaruit veel reacties vanuit de groep kwamen', 'Stap over de drempel' als metafoor zeer goed gevonden in letterlijke en figuurlijke zin, 'een campagne die direct toepasbaar is'.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO