Ruud Koornstra

Ralien Bekkers

Ralien Bekkers is de heldin van premier Ruud Koornstra uit het Innovatiekabinet van de KvK.Ralien heeft als voormalig VN Jongerenvertegenwoordiger contact met de captains of industry en tal van politici (van Hillary Clinton tot Ban Ki-moon). Ze heeft mede met steun via crowdfunding een studiebeurs kunnen organiseren voor de prestigieuze Yale University voor haar masterstudie Environmental Management.

Voorkom verspilling van voeding

"Mijn Apollodroom is een samenleving die geen afval meer produceert, en waarin mensen energieneutraal leven. Maar daar moet nog veel voor veranderen. Te beginnen met het onderwijs dat nog opleidt voor de oude fossiele economie.

Concrete vaardigheden (skills) moeten centraal staan in plaats van het "halen" van vakken. Alleen kun je niets, maar als je kan samenwerken met verschillende generaties, disciplines en bevolkingsgroepen dan kom je veel verder. Dat vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Je moet niet alleen kunnen programmeren, maar ook kunnen presenteren en verkopen. We moeten ook veel ambitieuzer willen zijn, want in dit tempo redden we het niet. Te beginnen met overheid.

Ik word gek van de ineffectieve bureaucratie. Het is toch een schande dat we door regeltjes blindelings zoveel voedsel moeten weggooien, terwijl we ook creatief zouden kunnen worden en bijdragen aan oplossingen voor honger op de wereld. De uitdaging is slimmer - en zinniger - te werk gaan, en kringlopen zien te sluiten zodat we samen een zo productief en inclusief mogelijke maatschappij creëren."

Premier van oplossingen

Ruud KoornstraRuud Koornstra is van oorsprong tv product (oa Villa Rik Felderhof en Lingo). Na de verkoop van zijn onderneming richtte hij zich volledig op duurzaamheid. Van een energie-onderneming (Oxxion) tot hofleverancier van led verlichting aan Ikea en marktleider in oplaadpalen voor e-vervoer. Ook is hij bedenker van de mobiliteitspas XXimio, columnist in de (Financiele) Telegraaf en vaste co presentator bij BNR.

De komende jaren wil hij zich bezighouden met disruptive innovations.

Twitter LinkedIn

"Ik draag graag Ralien Bekkers voor als mijn heldin. Zij is pas 23 jaar en Nederlands vertegenwoordiger geweest in de VN jeugdraad voor Sustainable Movement. Ze heeft contact en toegang tot Ban Ki-moon, leden van het koningshuis en Mark Rutten. Op dit moment studeert ze met steun van crowdfunding aan de topuniversiteit Yale. Zij wil daar de beste kennis vergaren om straks te werken aan de prangende milieuvraagstukken en bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling. Een topmeid."

Apollodroom Ruud Koornstra

"Mijn Apollodroom is dat de zeventien development goals van de Verenigde Naties voor 2030 zijn gerealiseerd. In 2015 hebben 193 landen vastgesteld dat zij dit belangrijk vinden en willen waarmaken. Geen armoede, geen honger, goede gezondheid en hoogwaardig onderwijs voor iedereen. Daar kan toch niemand tegen zijn? Laten we allemaal een bijdrage leveren! Als we alle zeventien doelen halen, dan hebben we het paradijs op aarde.

Met de supercomputer Watson hebben we straks al geen dure consultants meer nodig, big data vervangt marketingexpertise en gratis energie is dichterbij dan we dan denken. We hebben dus behoefte aan scheppend onderwijs om onze dromen te laten uitkomen. Creërende mensen blijven altijd nodig!"


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO