Rob Baan

Meiny Prins

Meiny Prins is algemeen directeur van Priva en heldin van minister Rob Baan van het Innovatiekabinet. Priva is wereldmarktleider in klimaat- en procesbeheer in de tuinbouw. In een op de drie utiliteitsgebouwen in Nederland worden Priva producten toegepast voor de beheersing van het binnenklimaat. De thema's waar Meiny Prins zich voor inzet zijn duurzaamheid, innovatie en internationalisering. Zij is initiatiefnemer van 'Sustainable Urban Delta', wat als inspiratie dient voor een nieuw verdienmodel voor Nederland Met deze verzameling parels op het gebied van water, voedsel, energie en kennis wil zij laten zien dat in ons land krachten en talenten aanwezig zijn om mondiale, grootstedelijke vraagstukken op te lossen.

Nederland als groene stad:

"Mijn Apollodroom is dat Nederland wordt gezien als de groenste stad van de wereld met slimme oplossingen op het gebied van energie, voeding, water en mobiliteit. Wereldwijd verhuizen er dagelijks meer dan 180.000 mensen van het platteland naar de stad. Binnen 15 jaar zal naar schatting 60 tot 70 procent van de wereldbevolking in grootstedelijke gebieden leven. Nederland herbergt alle denkbare kennis om die metropolen beter in te richten. Voor Beijing is samen met de topsectoren al een visie ontwikkeld voor een stadsdeel aan de zesde ring van Beijing.Nederland heeft genoeg pareltjes om hier een nieuw exportproduct van te kunnen maken, maar dan moeten we verder kijken dan de verkokering op basis van het topsectorenbeleid. Nederland verstikt nu door zijn bestuurlijke complexiteit."

"Het onderwijs kan daar ook op inspelen door studies en vakken meer integraal aan te bieden en studenten weer op te leiden tot specialisten en niet tot managers."

Minister van voeding en gezondheid

Rob BaanRob Baan levert met Koppert Cress microgroenten die worden toegepast in de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Zijn ambitie is vers voedsel te zien als meest natuurlijke gezondheidsbron voor de consument.  Hij wil duidelijk maken dat de juiste voeding enorm kan bijdragen aan een gezond lichaam. Rob is ambassadeur van Dutch Cuisine dat een platform is voor eerlijk, (milieu) bewust eten in een verhouding van 80/20. Met veel verse groenten in de hoofdrol en vlees en vis in een bijrol.

Twitter LinkedIn

"Op mijn vakgebied bewonder ik Meiny Prins vanwege haar initiatieven op het gebied van Sustainable Urban Delta."

Apollodroom Rob Baan

"Mijn Apollodroom is dat voedselveiligheid niet meer wordt gedicteerd door het bewerkte voedsel van de voedingsindustrie. Ik wil de consumptie van verse groenten en fruit stimuleren als basis van de echte maaltijd. Met name bij kinderen want die kunnen die keuze zelf nog niet maken. Als we bewuster eten dan komen niet-overdraagbare ziekten als obesitas, kanker, diabetes 2, hart en vaatziekten aantoonbaar minder voor.

We moeten leren voeding als medicijn te zien. In de scholing voor artsen moet daarom veel meer aandacht worden besteed aan voeding. Staatssecretaris van Dam gaat in zijn nieuwe beleid "Aan Tafel" pleiten voor meer educatie op alle vlakken in de samenleving."


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO