Qineto, 74e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Qineto

Logo QinetoKloosterweg 1 Ruimte K406
6412 CN Heerlen
Telefoon: 085 303 89 46

Facebook  LinkedIn

Website

Enorme boost
"De plaatsing in de MKB innovatie Top 100 heeft ons, naast erkenning voor ons werk in de zorg, een enorme boost gegeven op zakelijk gebied. Het bewijst maar weer dat wij goed bezig zijn! De aandacht voor Qbi is door de Top 100 plaatsing ontzettend gegroeid."

Tim Dings, Qineto


Vitale en gezonde oude dag voor iedereen

Qineto ontwikkelt interactieve zorgproducten gericht op revalidatietrajecten en de ouderenzorg. Het bedrijf ontwerpt interactieve producten die bijdragen aan een spoedig herstel en een vitalere levensstijl onder senioren. Qineto hecht veel waarde aan samenwerking met zorgorganisaties, zorgprofessionals én hun cliënten om nuttige en functionele producten te ontwerpen. Deze vorm van samenwerking heeft geleid tot een uniek interactief beweegproduct, Qbi.

Qbi maakt bewegen weer leuk

Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een robotbal te besturen. Door met diverse bewegingen de robotbal over de vloer aan te sturen kunnen senioren onder andere hun balans en coördinatie tijdens bijv. een revalidatietraject verbeteren, maar ook cognitief vraagt Qbi opperste concentratie. Dit product vult met gemak een dag vol entertainment, plezier en beweging. Er zijn tal van spellen mogelijk zoals tikkertje, kegelen of het volgen van een parcours. Qbi daagt uit en maakt veel los bij mensen, niet alleen fysiek, maar ook cognitief en op sociaal vlak. Hiermee is Qbi een unieke beleving voor zowel de cliënt als de zorgprofessional.

Bewegen en beleven

Regelmatig bewegen is goed voor de gezondheid. Echter, in de praktijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Uit onderzoek blijkt dat senioren te weinig bewegen met alle gevolgen van dien. Qbi is ontwikkeld om senioren op een speelse en eenvoudige manier in beweging te brengen. Spellen zijn geïnspireerd op oude straatspelen. Door het fysieke element zijn mensen direct in contact met het spel. Qbi maakt bewegen weer leuk!


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO