•  

Presentatie MKB Innovatie Top 100 2017

Locatie

De Rijtuigenloods
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort Amersfoort
Open in Google Maps

Datum

dinsdag 27 juni 2017

Tijd

08:00 - 13:15 uur

Prijs

Gratis

Direct aanmelden

Rijtuigenloods in Amersfoort vormt op 27 juni 2017 het decor

Op 27 juni  2017,  in de Rijtuigenloods in Amersfoort, presenteert de KvK de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100.

100 innovatieve ondernemers

Tijdens deze bijeenkomst wordt duidelijk welke 100 mkb-ondernemers zich in 2017 het meest innovatief mogen noemen. Er zijn inspirerende sprekers zoals architect en innovator Thomas Rau en Saskia van den Muijsenberg. Tijdens boeiende break-out sessies vertellen de sprekers over het effect van een circulaire economie en de winnaars van de MKB Innovatie Top 100 van 2016 vertellen over hun reis als ondernemer.

Programma

8:00 - 8:45 Ontvangst
8:45 – 10:00

Opening door dagvoorzitter Jos Borsboom (KvK)
Bekendmaking van 50 bedrijven uit de MKB Innovatie Top 100
Spreker Thomas Rau
Voorstellen Innovatiekabinet

10:00 – 10:45 Koffie en netwerkgelegenheid 
10:45 - 11:30

Ronde 1: keuze uit 3 breakouts, inclusief bekendmaking van 25 bedrijven uit de MKB Innovatie Top 100

Breakout 1: Saskia van den Muijsenberg (Innovatiekabinet) + Bas Sanders (Sanders  Machinebouw)

Breakout 2: Aglaia Fischer (Circle Economy)

Breakout 3: Marieke van Dijk (Innovatiekabinet) + Yoni (Winnaars van Top 100 2016)
11:45 – 12:30

Ronde 2: keuze uit 3 breakouts, inclusief bekendmaking 25 bedrijven uit de MKB Innovatie Top 100

Breakout 1: Saskia van den Muijsenberg (Innovatiekabinet) + Bas Sanders (Sanders Machinebouw)

Breakout 2: Simone Gager (Circle Economy) en Bas Hillerstrom (Critical Minds)

Breakout 3: Marieke van Dijk (Innovatiekabinet) + Yoni (Winnaars van Top 100 2016)
12:30 - 13:30 Lunch met het Innovatiekabinet 

 

Over de sprekers

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is.

Thomas Rau benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn publiek en opdrachtgevers te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

Over de sprekers in de break-out sessies

Saskia van den Muijsenberg ​is een van de oprichters van biomimicryNL en de eerste - en nu nog enige - Certified Biomimicry Professional in Nederland met meer dan 20 jaar ervaring in biomimicry, strategische innovatie, veranderkunde en marketing en communicatie. Saskia deelt graag haar passie voor biomimicry en hoe leren van de natuur kan helpen om hedendaagse maatschappelijke, organisatorische en technische uitdagingen het hoofd te bieden.

Aglaia Fischer is specialist in circulair ondernemen bij Circle Economy en bij het  Sustainable Finance Lab van de Universiteit Utrecht. In haar workshop neemt zij ondernemers mee bij de vraag hoe je een sterk businessmodel neerzet, gebaseerd op de principes van de circulaire economie.

Circle Economy richt zich op een praktische en schaalbare toepassing van de principes van een circulaire economie. Hun methodes en programma’s zijn ontworpen om besluiten te faciliteren en actieplannen te ontwerpen voor een breed aantal sectoren. Leer in hun sessie meer over toepassing van circulair ontwerp.

Simone Gager en Bas Hillerstrom werken samen vanuit CIRCO. In deze inspirerende en praktische Circular Business Design - workshop helpen zij ondernemers om een circulaire visie om te zetten in een praktisch en uitvoerbaar plan.

Marieke van Dijk, Strategic Design Lead en lecturer aan een vijftal opleidingen in Nederland en Spanje. Zij zal in haar workshop ingaan op designthinking en het geheim achter Yoni.

Aanwezig zijn bij deze boeiende presentatie?

Direct aanmelden

Bekendmaking ranking

In het najaar maken we de ranking van de Top 100 bekend en weten we wie het stokje overneemt van Yoni, de winnaars van editie 2016.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO