Dr. Pauline Voortman

Carina Benninga

Carina Benninga is heldin van minister Pauline Voortman uit het Innovatiekabinet. Carina heeft al een rijk leven achter de rug als voormalige hockeyinternational, die driemaal heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen. Ook als trainer-coach heeft ze menig topteam geleid. Ze is daarnaast oprichter van de sportersvakbond NL Sporter. In haar huidige arbeidzame leeftijd richt zij zich met Bureau Benninga en voorheen met Van Ede & Partners op self-leadership (emotioneel, mentaal, fysiek of spiritueel).

Stel je hart open voor medemens

"Mijn Apollodroom is dichtbij huis. Wat zou het mooi zijn wanneer we wat meer om elkaar geven in de buurt. Als we minder wantrouwen hebben en ons hart durven open te stellen voor de medemens dan kunnen we veel meer bereiken en worden we ook gelukkiger! Met Peerby kun je al heel eenvoudig materialen delen. Tot een auto aan toe. Maar dat geldt ook voor kennis of een handje uitsteken wanneer iemand hulp nodig heeft. Als we allemaal een uurtje in week bereid zijn een hulpbehoevende buurman of buurvrouw te helpen, dan kunnen we de kosten van zorg in de hand houden."

"Het onderwijs kan hier een goede bijdrage aanleveren door positieve educatie. Het moet niet altijd draaien om wie de beste is, maar hoe je jezelf en een ander waardeert om zijn positieve kracht. Dat geeft pas echt energie!"

Minister van vertrouwen: leiderschap, waarden, deugden, vakmanschap, authenticiteit en aandacht

Pauline VoortmanPauline Voortman werkte als HR Adviseur en projectmanager in de audiovisuele industrie en sinds 2000 als trainer bij Bureau Zuidema. Sinds haar promotie op het onderwerp ‘Vertrouwen werkt’ aan de Erasmus Universiteit in 2012 legt zij zich toe op dit thema vanuit het door haar opgerichte bedrijf Trustworks BV.

Haar grote ambitie is betere resultaten te boeken met werkend Nederland door bewust aandacht te besteden aan vertrouwen.

Twitter Twitter LinkedIn

Apollodroom Dr. Pauline Voortman

"Mijn Apollodroom is dat werkend Nederland zich laat leiden door waarden en vakmanschap. Als je bewust bent waarom je iets doet, vanuit welke waarden je dat doet en hoe je daarin het best met anderen kunt samenwerken stijgen de resultaten en neemt het werkplezier toe. Nu stevenen we af op een maatschappij waarin onder druk van stress naar meer controle en beheersing wordt gegrepen. Dat leidt doorgaans tot medewerkers die gefrustreerd raken omdat zij zich niet gehoord en gewaardeerd voelen. Terwijl het zou mooi zijn als we juist op het werk een gevoel van verbinding ervaren.

In het onderwijs zou een vak als maatschappijleer de leerlingen moeten uitdagen vaker na te denken over zin en nut van bepaalde zaken. De vraag is hoe we de deugdenethiek kunnen integreren in ons handelen, zodat we ons meer bewust zijn over waar het ons in de samenleving echt om gaat en hoe we dat kunnen realiseren."


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO