One of A Kind Technologies, 82e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

One of A Kind Technologies

Logo One of A Kind TechnologiesFreddy van Riemsdijkweg 8
5657 EE Eindhoven
Telefoon: 06 271 29 892

  LinkedIn

Website

obot die komkommers herkent

Het nieuwe telen dankzij technologie

De wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen waardoor schaarste in voedsel, arbeid en grondstoffen ontstaat. Technologie is nodig om in de vraag te voorzien en de aardbodem te sparen. Ook is er een behoefte aan meer transparantie om voedselveiligheid te borgen en fraude te voorkomen en een noodzaak naar maatschappelijk verantwoorde en biologische wijze van telen. One of a Kind Technologies is een high-tech bedrijvengroep dat multidisciplinair mechatronische systemen ontwikkelt om in deze behoeften te voorzien.

Oogstrobot die komkommers herkent

Het bedrijf is een autonoom bewegend robotplatform aan het ontwikkelen die zelf gewassen herkent om deze vervolgens op plant- en biologisch vriendelijke wijze te verwerken (oogsten, knippen, verpakken). Zij hebben een robot gemaakt die, middels machine learning en machine vision, plukrijpe komkommers herkent en afsnijdt en andere nog even laat groeien. Dit gebeurt 24/7 en zorgt ervoor dat de kans op virusverspreiding afneemt en de kosten lager worden. Daarnaast levert de robot veel data en informatie op over de planten, inclusief voorspellende gegevens, die de telers goed kunnen gebruiken.

Uniek in de wereld

One of A Kind Technologies is een koploper op het gebied van robotica en vision technologie. Met deze oogstrobot hebben ze een unieke, innovatieve oplossing gevonden die bijdraagt aan slim en verantwoord telen.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO