ORFI-food BV, 70e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

ORFI-food BV

Logo ORFI-food BVAarhusweg 5 21
9723 JJ Groningen
 

Website

VEGA-choqs op een boterham

Groente hagelslag voor gezondheid, tegen verspilling

ORFI-food maakt uit reststromen hoogwaardige clean label ingrediënten die breed toepasbaar zijn. De innovaties die zij bedenken, ontwikkelen en vermarkten sluiten naadloos aan bij de trends van gezond fastfood, meer vegetarisch eten en duurzame productie.

Lekker en gezond

Om een gezond alternatief te bieden voor zoete cornflakes en hagelslag en om voedselverspilling tegen te gaan heeft het bedrijf VEGA-choqs ontwikkeld. Deze gezonde groentepops lijken op een kruising tussen fruithagelslag en chocoladehagelslag. De binnenkant bestaat uit krokante groente en de buitenkant uit chocolade. VEGA-choqs bevatten nauwelijks suiker, zijn lekker en krokant op het brood of in de yoghurt. De innovatie is zowel nieuw als origineel: de kleinere groentepops zijn gepatenteerd en leveren gezondheidswaarde én het proces van chocolateren van deze pops is innovatief.

Nuttige bestemming voor afgedankte groenten

De gezonde vega-choqs worden gemaakt van groenten die niet de gewenste vorm hebben en op groenteveilingen vaak worden afgedankt en vernietigd. ORFI-food geeft deze groenten een nuttige bestemming, door er hagelslag en andere voedingsmiddelen van te maken.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO