Nemag BV, 20e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Nemag BV

Nemag logoDeltastraat 15
4301 RC Zierikzee
Telefoon: 06 123 61 097

Facebook LinkedIn

Website


Innoveren kun je leren. Maar wat is het geheim van een goede innovatie?

"Concurreren op de prijs is in ons dure Nederland nagenoeg onmogelijk. Je zult je dus moeten onderscheiden met innovatieve producten. Dat vergt focus, enthousiasme en een lange adem. Ons product -een nieuwe hoogwaardige grijper -hebben we eerst 20 maanden bij klanten getest alvorens 'm op de markt te brengen."

Michel Corbeau - Nemag

Revolutionaire grijper

Het lossen van droge bulkgoederen, zoals ijzererts, uit grote zeeschepen kost veel tijd. De grijper waarmee het schip gelost wordt, bepaalt in grote mate de snelheid van lossen en daarmee de efficiëntie van een bulkterminal. Een snellere en lichtere grijper betekent dan direct winst. Toch zijn grijpers al decennia hetzelfde. De nemaX® grijper van Nemag brengt hier radicaal verandering in.

Nieuw grijperconcept

In samenwerking met TU Delft heeft Nemag door middel van uitgebreide virtuele simulaties een revolutionair grijperconcept ontwikkeld. Deze grijper, de nemaX®, bleek bij praktijktesten bij onder andere TATA Steel in IJmuiden het nog beter te doen dan de simulaties voorspelden. In vergelijking met een standaard bulkgrijper is de nemaX® 15% lichter en 20% sneller. Per greep kan er dus meer bulk meegenomen worden. Dit verhoogt de productiviteit van een bulkterminal met minstens 10%. Daarnaast is de nemaX® eenvoudiger te bedienen, veiliger in gebruik en goedkoper in onderhoud doordat er minder draaiende delen zijn.

Prijzen en patenten

Een patentaanvraag voor de nemaX® loopt momenteel in 21 landen. Het innovatieve design bleef niet onopgemerkt. In 2017 kreeg Nemag de Innovative Technology Award uit handen van The International Bulk Journal. En dit jaar kreeg de onderneming de Red Dot Award voor de hoge kwaliteit van het ontwerp.

De nemaX® is wereldwijd leverbaar. Via een uitgebreid dealernetwerk worden grijpers vanuit Zierikzee naar meer dan 60 landen geëxporteerd.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO