Nederland in de finale

McNetiq genomineerd voor de Top Ten Innovators award van Shell International

Het bedrijf McNetiq is genomineerd voor de Top Ten Innovators award van Shell International. McNetiq is als enige Nederlandse bedrijf bij de laatste tien geëindigd.

Er zijn drie categorieën: Social Enterprices, Energy Solutions en “retail supply chain”.  De Nederlandse kandidaat McNetiq is genomineerd in deze laatste categorie. Het bedrijf heeft eerder de nationale voorronde gewonnen. Belangrijkste criteria hierbij zijn duurzaamheid, kostenreductie en veiligheid.

De innovatie van McNetiq is de gepatenteerde Controlockmagneet. Dit is de eerste magneet waarvan de draagcapaciteit is vast te stellen. Hierdoor kunnen vanaf nu magneten worden gebruikt als tijdelijke staalverbinding in de industrie. De Controlockmagneet vormt hierdoor een vervanging voor tijdelijke staalverbindingen die tot nu toe worden gelast. Aan lassen zitten enkele nadelen zoals: brandgevaar, giftige rook en hoge kosten. Bovendien zijn lassers schaars.

Gecertificeerd

Doordat de exacte kracht van deze magneet is te vast te stellen, kan de veiligheid van de magneetverbinding altijd worden gegarandeerd en hierdoor is Controlock gecertificeerd. De magneten werken zonder stroom en zijn met een hendel aan en uit te zetten. Controlock heeft toepassingen als: steigerverankering tegen schepen en opslagtanks, het slepen, bunkeren en afmeren van schepen, het zeevasten van scheepslading, het maken van tijdelijke hijsoplossingen enz.

Rotterdam

McNetiq beschouwt het Rotterdamse havengebied als primaire markt: maritiem, offshore en petrochemie. Enkele klanten tot dusver zijn: Shell, ExxonMobil, Vopak, Dow Chemical. De ondernemers achter McNetiq zijn: Dr. Ir Bas Gravendeel, Willem van der Graaf en Edwin van der Heide. Investeerder is Rotterdam Portfund.

Breng ook uw stem uit

Er kan (tot 1 juli) op McNetiq worden gestemd via https://www.livewire.shell/top-ten-innovators.html  (categorie “retail supply chain”)

MKB Innovatie Top 100

In 2015 behaalde McNetiq de 5e plaats in de MKB Innovatie Top 100.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo TNO   Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland